Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Helikoptrar sätts i beredskap

Brandriskvärdena i delar av landet är redan höga eller mycket höga. MSB har därför fattat beslut om att två helikoptrar sätts i beredskap över helgen.

Publicerad: 2022-03-25

De två helikoptrarna är placerade i Västerås och har en beredskapstid på 90 minuter. Efter helgen görs en ny bedömning kring eventuell fortsatt beredskap. 

MSB har tillgång till fler än tio helikoptrar under ordinarie beredskapsperiod, som vanligtvis startar i april. Under säsongen kan helikoptrarna flyttas utifrån var brandrisken är som högst.

Utöver helikoptrar kan MSB även stödja räddningstjänsten med skopande flygplan som planeras att sättas i beredskap 1 april. MSB har också skogsbrandsdepåer på 14 orter i Sverige.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen