Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Det duger inte att bara klaga

Artikeln om ”Skiftlagen självstyrande” och det resultat som genusforskaren har kommit fram till är intressant och speglar en del av problemen med varför det är så trögt med förändringar.

Sverige behöver beredskapspolisen

När Rikspolisstyrelsen och Svenska Polisförbundet uppvaktade regeringen och ställde krav om att man inte längre ville ha en organisation inom polisen utan den två och ett halvt-åriga polisutbildningen, skapades ett allvarligt vakuum i svensk krishantering. En svag regering orkade inte motstå deras krav utan blev medansvarig för vakuumet.

Räddningstjänsten för snabb begära frånkoppling

Under min utbildning till befäl inom räddningstjänsten fick jag lära mig att alltid begära trafikstopp och räddningsfrånkoppling vid händelse på järnvägen, något jag också gjort vid många tillfällen. Men efter tre år inom järnvägen, kan jag inte låta bli att reflektera över effekterna.

Felbyggen inget skäl att ändra lagen

Vissa brandskyddsprojektörer och konstruktörer har på senare år relativt oemotsagda uttalat sin syn på att kraven på byggnaders bärverk är för högt ställda, och i många fall dimensionerat därefter. Ett av de senaste exemplen i debatten kring brandskydd av byggnaders bärverk publicerades i förra numret av Tjugofyra7.

Byggnads bärverksklass avgör inte rökdykning

Rökdykning är en mytomspunnen verksamhet inom räddningstjänsten. Arbetsmiljöverket betraktar den som den farligaste arbetsuppgift vi tillåter i Sverige.

I Sverige finns en tro att byggnadernas utformning innebär att en insats både möjliggörs och förväntas.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen