Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Tack!

Sveriges största skogsbrand i modern tid drabbade, som alla känner till, Västmanland under augusti månad 2014.

Skum bidrar till skador på lösöre

I förra numret av Tjugofyra7 (juni ) fanns det en artikel om användningen av skum och de aktiva ämnen som finns i de nya blandningarna.

Vi gör får många tillsyner

Antalet tillsyner över LSO 2 kap. 2 § är ett intressant mått på en kommuns ambitionsnivå och har därför sedan länge varit föremål för såväl intern som extern uppföljning.

Bra initiativ - men vad händer nu?

Storstockholm brandförsvar tog initiativet till en konferensserie i tre avsnitt. Jag bugar och tackar för det initiativet. Kommunernas förmåga att utföra räddningstjänst bygger i stor utsträckning på en fungerande rib-organisation det vill säga deltidsanställda brandmän.

Staten måste ta ansvar för kommunal räddningstjänst

Lagen om skydd mot olyckor är både diffus och tydlig. Samtidigt som likvärdigheten i förhållande till förutsättningar och riskbild är svår att ta på, är budskapet att försämringar enbart baserat på en vilja eller behov att spara pengar inte är i enlighet med lagen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen