Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Användningen av långlivade kemikalier måste begränsas

Ottesen är kritisk mot den debatt om högfluorerat brandskum som pågår, men kritiken baseras enligt vår åsikt på en förvånande okunskap hos en viktig företrädare för brandskumsbranschen.

Frigör kommunernas styrning

Ingen har väl missat att handlingsprogrammen ska spegla kommunens politiska ambition med skyddet mot olyckor.
Men det är långt kvar innan alla kommuner är där.

Frivilliga självklar del i krisberedskapen

Nu finns det färskt forskningsstöd från Mittuniversitetet med finansiering från MSB för det som även andra tidigare har kommit fram till: frivilliga är en ändamålsenlig resurs i krisberedskapen och krishanteringen.

”Sluta använd skum”

Nya metoder och släcksystem har influerat svensk räddningstjänst de sista åren där skum används i större utsträckning än tidigare. Överhängande risk finns att skummet innehåller perfluorerade ämnen, vilket kan orsaka större skada på miljön än primärbranden.

Mindre räddningstjänst – vem bryr sig?

Säkerheten påverkas av nedlagda brandstationer. Värmlands Brandhistoriska Klubb kartlade länets alla stationer och fann att antalet halverats. Från 76 i mitten av 60-talet till 38 idag. Vid ett gemensamt möte med brandbefälsföreningen diskuterades effekterna.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen