Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Skapa en ny yrkesgrupp som brandman/polis-deltidare

Vad säger ni deltids-Sverige, kan ni tänka er att också jobba som en form av kommunpolis?

Vi måste samverka för trygga och säkra län

Projektet Tryggt och säkert län går mot sitt slut. Under tre år har pilotprojektet som drivits av Länsstyrelsen Värmland tagit fram en arbetsmetod för att om möjligt kunna påverka de oacceptabla påfrestningar och konsekvenser som följer av oönskade händelser.

"Det krävs en total attitydförändring"

Arbetsgivarna bedriver ett uselt rekryteringsarbete och personalproblemen blir allt större. På mer än 70 procent av landets brandstationer råder personalbrist. Riksdag och regering bör skyndsamt sända signaler om att deltidsorganisationen är viktig.

Räddningschefer, varför tiger ni?

Jag skäms över hur vi som arbetsgivare och hur våra medlemsorganisationer SKL/Pacta hanterar personalbristen i svensk räddningstjänst.

Det är branden som är farlig för miljön – inte brandskummet

Beredskap för och kunskap om släckning av bränder i brännbara vätskor och i industribyggnader är en viktig del av brandförsvarets uppgifter. Bränder är en stor miljösyndare som årligen släpper ut mängder med persistenta, giftiga och cancerframkallande ämnen i form av  rökgaser som släpps ut i atmosfären och hamnar på marken och i vatten.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen