Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

För många gör för lite

Dödsbränderna minskar inte och den enkla förklaringen är att alltför många kommuner och räddningstjänster förebygger alldeles för lite, skriver Rsyds förre räddningschef Per Widlundh.

Polis-deltidare inte ny men bra idé

Tonny Adrelius i Vingåker föreslog en ny yrkesgrupp – brandman/polis-deltidare. En suveränt bra idé, men den är inte ny. Den har funnits länge.

MSBs roll viktig för nyanserad bild av hushålls krisberedskap

All beredskap kan tyckas vara bättre än ingen beredskap, men jag tror att den form av krisberedskap som stora delar av prepperrörelsen förespråkar är en typ av krisberedskap som många hushåll har svårt att identifiera sig med.

Skapa en ny yrkesgrupp som brandman/polis-deltidare

Vad säger ni deltids-Sverige, kan ni tänka er att också jobba som en form av kommunpolis?

Vi måste samverka för trygga och säkra län

Projektet Tryggt och säkert län går mot sitt slut. Under tre år har pilotprojektet som drivits av Länsstyrelsen Värmland tagit fram en arbetsmetod för att om möjligt kunna påverka de oacceptabla påfrestningar och konsekvenser som följer av oönskade händelser.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen