Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

"Kan man räkna med att säkringen gått?"

I nummer 15 av Tjugofyra7 berättar Linus Eriksson vid Trafikverket vilka icke önskade följder en frånkoppling av strömmen innebär.

Med SIS-standard får ni rätt kompetens

Räddningstjänstens kompetensutveckling har diskuterats sedan LSO och det nya utbildningssystemet infördes 2003.

Det duger inte att bara klaga

Artikeln om ”Skiftlagen självstyrande” och det resultat som genusforskaren har kommit fram till är intressant och speglar en del av problemen med varför det är så trögt med förändringar.

Sverige behöver beredskapspolisen

När Rikspolisstyrelsen och Svenska Polisförbundet uppvaktade regeringen och ställde krav om att man inte längre ville ha en organisation inom polisen utan den två och ett halvt-åriga polisutbildningen, skapades ett allvarligt vakuum i svensk krishantering. En svag regering orkade inte motstå deras krav utan blev medansvarig för vakuumet.

Räddningstjänsten för snabb begära frånkoppling

Under min utbildning till befäl inom räddningstjänsten fick jag lära mig att alltid begära trafikstopp och räddningsfrånkoppling vid händelse på järnvägen, något jag också gjort vid många tillfällen. Men efter tre år inom järnvägen, kan jag inte låta bli att reflektera över effekterna.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen