Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Konferenser hämmar utvecklingen

Det börjar våras för konferenser. Spännande och utvecklade på många sätt och vis. Men frågan är om det inte är just dessa tillställningar som hämmar utvecklingen inom svensk räddningstjänst.

Insatsförmågan hotas i glesbygd

Räddningstjänsten är en kommunal verksamhet där självstyre råder. Länsstyrelserna och MSB agerar stöd och utövar tillsyn. Lagen om skydd mot olyckor styr verksamheten och målsättningen är en likvärdig förmåga att genomföra räddningsinsatser kopplat till de lokala förutsättningarna.

"Brandmän vet inte hur man tränar"

De flesta håller säkert med om att brandmän betraktas som vältränade. Det stämmer om man jämför med en medelsvensk, speciellt om man ser till generell styrka, styrkeuthållighet och VO2max.  Däremot är brandmän i minst lika dåligt skick, och kanske till och med sämre, som vilken annan svensk om man ser till rörelseomfång och hållningsproblem.

Att stjäla eller missförstå en fråga

Det är svårt att hålla fingrarna från tangenterna efter att ha läst Kjell Larssons blogg. Mångfald, jämställdhet, diskriminering eller kränkning är minerat område. Alla förbehåller sig rätten till att veta.

"Vi underminerar inte SMO"

Brandkåren Attundas rekrytering av sex personer som under våren ska ingå i ett prova-på-projekt har skapat en omfattande diskussion  i branschen och har satt jämställdhets- och mångfaldsfrågorna på agendan. Vi tycker att detta är en positiv effekt av vår satsning. Diskussionen leder förhoppningsvis till en nationell och gemensam utveckling av hur vi inom brandsverige arbetar med  jämställdhets- och mångfaldsfrågor.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen