Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Vi behöver höja beredskapen

Nästan 700 deltagare från hela landet samlades på årets Rakeldag i Älvsjömässan den 25 januari. Intresset är så stort att MSB nästa år satsar på två Rakeldagar 24-25 januari. Utbyggnaden av Rakelsystemet blev klar i december och vi är stolta över att det blev det i tid och inom ramen för den budget vi fått, ungefär 2,5 miljarder.

Utmaningarnas år 2011

Första advent har varit och det lackar mot jul. Tidningarna fylls av varningar för glömda ljus, rapporter om snökaos och om magsjuka i Östersund. Kolera­epidemin i Haiti är en annan av de stora nyheterna när dessa rader skrivs. Till jul kommer många, hoppas jag, att skänka både en slant och en tanke till alla som drabbats av årets katastrofer i Pakistan, på Haiti och i Chile. Snart är det nyår, då kommer varningar för fyrverkerier och så kommer det nya årets löften...

Hjälp oss göra det osynliga synligt

Det mest skrämmande i MSB:s rapport ”Olyckor och kriser 2009/2010” är de många döda och svårt skadade.

Varje år omkommer 3 000 personer i olyckor. Det motsvarar i snitt åtta personer varje dag.  De flesta olyckorna, 80 procent, sker i hem, i skola och under fritid.

Vi behöver en mångfald erfarenheter

Ur askan i elden…

Vi som arbetar med samhällets krisberedskap och ökad säkerhet i en föränderlig tid har verkligen fått åka berg- och dalbana under våren.

Våra komplexa tekniskt avancerade system kan slås ut på kort tid av naturfenomen som är väl kända men svåra att förutse.

Vi fortsätter stödja Haiti

Nu har många reportageteam åkte hem från Haiti.

Redan, en månad efter katastrofen, vänds blickarna åt andra håll i världen.

När detta skrivs har en tågolycka i Belgien just inträffat, första rapporten tyder på över tjugo döda. Situationen i Afghanistan förvärras och två svenska soldater har dödats, samtidigt som situationen i Irak är allt annat än stabil.

Gott nytt år med ny sida av MSB

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap kan fira sin ettårsdag med en vettig webbsidesadress: www.msb.se och vår nya webbsida.

På ett vis kan det symbolisera MSB:s första år, en del energi har gått åt till att etablera myndigheten helt enkelt. Få ordning på allt som måste fungera i vardagen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen