Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Ett säkrare samhälle i en föränderlig värld…

När detta skrivs är jag just hemkommen från förhandlingar på EU-nivå med GD-kollegor från hela Europa, och innan dess ett FN-möte i Geneve om riskreducerande åtgärder. Det handlar om att förebygga och förbereda samhällen att stå emot naturolyckor och andra påfrestningar.

Ta höjd för det otänkbara

Den som har lagt ett riktigt stort och komplicerat pussel, med tusen bitar och motiv med mycket himmel, känner igen känslan i det där ögonblicket när bitarna faller på plats och pusslet börjar lösas.

Från skyddsrum till flödessäkerhet

MSB har ett brett ansvar, det märks i den nöjdkundersökning, NKI, som Tjugofyra7 har en artikel om i detta nummer.

Genomför planer och beslut

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
Och något alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag
Men ibland blir den aldrig detsamma mer
Alf Henrikson

Behövs ordet resiliens?

Inför de kommande förhandlingarna i FN:s generalförsamling om nästa steg i kampen mot fattigdom och miljöproblem, för demokrati och mänskliga rättigheter, är den djupare definitionen av ett ord i centrum: ordet resiliens.

Kunskap gör skillnad

Det pågår en debatt om huruvida det är rätt eller fel att göra som brandkåren Attunda och Södertörn brandförsvarsförbund för ökad mångfald och fler kvinnor i räddningstjänst. Det långsiktiga målet torde vara enkelt att enas om, nämligen att ökad mångfald ska bredda kompetensen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen