Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Kan jag lita på din hjälp?

Nu har det gått ett par månader sedan jag började som myndighetschef och jag börjar så smått lära mig verksamheten. Den är oerhört komplex och mångfacetterad!

Splittrad regional struktur inte bra

Det är mars månad och snart vår. MSBs årsberättelse för 2017 är klar, och även myndighetens budgetunderlag för 2019-2021. Det är två dokument som speglar det paradigmskifte vi upplever: Den återupptagna planeringen av civilt försvar ställer allt högre krav på MSB som myndighet.

Utmaning involvera frivilliga

Plötsligt är vi inne i advent, som numera inleds med den nordiska brandvarnardagen den 1 december. Kampanjen Aktiv mot brand har fått hjälp av Arla för att överrösta julbruset med en glad informationskampanj på mjölkpaket – tack för det!

Tempot ökar på alla nivåer

I juni skrev jag en inledare som handlar om att det kanske är dags för en nollvision mot IT-haverier.

Dags för nollvision mot IT-haveri?

Samhället förändras snabbt och med nya förutsättningar dyker också nya utmaningar upp.

Vi behöver öka takten

Detta blir min sista inledare, och jag tar därför chansen att blicka framåt, genom att reflektera bakåt på de drygt åtta år MSB har funnits.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen