Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Frivilliga är en viktig resurs

I detta nummer av Tjugofyra7 kommer mycket utrymme ägnas åt frivilliga, och jag tänkte slå ett slag för frivilligheten även i den här spalten.

Önskelista för 2019

Det lackar mot jul, och vi kan se fram emot ett händelserikt och spännande 2019. Vi har mycket arbete att göra, på alla områden, tillsammans!

Möjlighetsfönstret står öppet

Efter skogsbrandssommaren 2018 och en hetsig valrörelse har inte lugnet lägrat sig på MSB. "Efter" en händelse är också viktig. Eftersläckning, återställning, återhämtning och inte minst ska kommunernas ersättningsfrågor redas ut.

Kan jag lita på din hjälp?

Nu har det gått ett par månader sedan jag började som myndighetschef och jag börjar så smått lära mig verksamheten. Den är oerhört komplex och mångfacetterad!

Splittrad regional struktur inte bra

Det är mars månad och snart vår. MSBs årsberättelse för 2017 är klar, och även myndighetens budgetunderlag för 2019-2021. Det är två dokument som speglar det paradigmskifte vi upplever: Den återupptagna planeringen av civilt försvar ställer allt högre krav på MSB som myndighet.

Utmaning involvera frivilliga

Plötsligt är vi inne i advent, som numera inleds med den nordiska brandvarnardagen den 1 december. Kampanjen Aktiv mot brand har fått hjälp av Arla för att överrösta julbruset med en glad informationskampanj på mjölkpaket – tack för det!

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen