Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Saneringsenhet placerad i Bjuv

Brandstationen i Bjuv, tillhörande Räddningstjänsten Skåne Nordväst, är ny plats för MSBs sydligaste saneringsenhet. Förstärkningsresursen är i drift sedan 1 oktober.

Publicerad: 2019-10-02

Enheten var tidigare placerad i Hässleholm. Men sedan MSB moderniserade enheterna har de ökat i omfång, från en till två containrar, och Hässleholm ansåg sig då inte ha utrymme för resursen.

Utrustningen i containrarna kan bygga två saneringslinjer. De har kapacitet för livräddande personsanering, sanera egen personal och materiel som använts.

– De nya saneringsenheterna ger utökad förmåga. Det handlar framförallt om större uthållighet, att kunna sanera under längre tid, säger Thomas Degeryd, på MSBs operativa avdelning.

Förstärkningsresursen kan begäras vid olyckor med farliga ämnen, den ställs ibland också ut i förväg vid större händelser där det kan finnas en hotbild.
MSBs övriga tre saneringsresurser är placerade i Piteå, Järfälla och Kungsbacka.

PER LARSSON
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen