Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Riksdagen: se över utbildning av deltidsbrandmän på fler platser

Riksdagen har beslutat som försvarsutskottet föreslog, att regeringen bör undersöka om utbildningen för deltidsbrandmän kan ges på flera orter.

Publicerad: 2016-03-22

Bakgrunden är att många kommuner har stora problem att rekrytera brandmän på deltid.

Riksdagen tycker också att myndigheters och kommuners information till allmänheten vid kris eller krig måste förbättras. Det gäller framförallt information om den enskildes eget ansvar.

Det finns särskilda lagstadgade regler, så kallade föreskrifter, om hur allmänheten ska få information av myndigheter under en kris. Men enligt riksdagen saknas det krav på att informationsinsatserna också ska handla om individens eget ansvar och beredskap i ett förebyggande syfte. Riksdagen uppmanar regeringen att även se över föreskrifterna för informationsinsatser.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen