Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Generaldirektör utreder alarmeringstjänsten

– Det är en otroligt viktig fråga som det ska bli spännande att få arbeta med, säger Erna Zelmin-Ekenhem, generaldirektör för Arbetsmiljöverket, som utsetts av regeringen att leda alarmeringstjänstutredningen.

Publicerad: 2016-10-26

Hon har inte tidigare arbeta direkt med dessa frågor.

– Däremot har jag en gång i tiden varit ansvarig för kommunala frågor inom regeringskansliet och haft anledning att titta på den kommunala räddningstjänsten. Jag har funnits i det här häradet och tyckt det skulle vara spännande frågor att jobba med.

Hon är jurist i botten och har varit generaldirektör för Arbetsmiljöverket i två år. Dessförinnan generaldirektör för Rättsmedicinalverket i åtta år dit hon kom efter 16 år i regeringskansliet.

Utredningen om en samordnad alarmeringstjänst har i princip stått still sedan den förre utredaren avgick. Mycket tid har gått förlorad och utredningen kommer inte att bli klar som planerat sista maj 2017.

– Redan innan jag kom in i bilden hade man begärt en förlängning och det är klart att till sista maj är inte det här möjligt att göra. Vi behöver mer tid, säger Erna Zelmin-Ekenhem.

Gunno Ivansson
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen