Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Mässa i Luleå för att locka brandingenjörer

Brandingenjörsstudenter har efterlyst att räddningstjänster är mer synliga under deras studietid för att marknadsföra kommunal anställning.

Publicerad: 2019-02-26

Vid Luleås tekniska universitet har nu en mässa anordnats, Brandingenjörernas arbetsmarknadsmässa, där branschen och studenter kunde diskutera framtid.

24 utställare deltog, däribland myndigheter, konsulter och räddningstjänster. 60 procent av studenterna, från alla årskurser, uppskattas ha besökt mässan.

– Vi har märkt av att det inte är så många räddningstjänster som hör av sig och vill komma på våra vanliga arbetsmarknadsevent, majoriteten som kommer då är konsulter. Vi vill kunna visa båda sidorna för våra studenter. Så denna mässa var ett steg i riktningen att skapa en bredare plattform för att nå fler studenter samtidigt, säger Fredrik Roos Lindell, projektledare för mässan.

Daniel Olsson, Storstockholms brandförsvar, berättade om verksamheten på sin arbetsplats:

– Vi vill öka intresset, marknadsföra räddningstjänsten och visa på att det också är en möjlighet efter examen.

Studenten Frida Olsson var på mässan och pratade med utställarna. Hon har redan sommarjobb hos ett konsultföretag.

– Sommaren blir faktiskt avgörande för om jag vill jobba som konsult eller inte. Mässan var väldigt bra, jag gillar att man får tid att prata med alla under längre stunder, sade hon.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen