Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

"Nästan lite dystopiskt här"

– Det är nästan lite dystopiskt här, många allvarliga saker som tas upp.

Publicerad: 2016-09-29
Konferensen slog rekord med 600 deltagare, mycket fanns att diskutera i pauserna. Foto: Eva Dalin

Det sade Richard Oehme, verksamhetschef för cybersäkerhet och skydd av samhällsviktig verksamhet på MSB, när han sammanfattade Informationssäkerhetskonferensen.

Det förändrade säkerhetspolitiska läget och att planering för civilt försvar återupptagits hade satt avtryck i konferensprogrammet.

– Det är en helt ny värld och det kräver att vi bygger robusthet. Civilt försvar är en förändringsprocess som pågår och viktiga samverkansgrupper måste ligga på allas våra näthinnor, sade Oehme.

Han berättade också att metodstödet för arbete med informationssäkerhet ses över av Samfi, samverkansgruppen för informationssäkerhet.

– Det är hög tid. Metodstödet är fyra-fem år gammalt.

För att höja nivån på säkerheten slog Richard Oehme ett slag för att våga dela erfarenheter med varandra.

– Leta inte syndabockar utan hjälp varandra. Kunskapsdelning ger kunskapshöjning. Men vi kan inte skydda allt och då måste vi ta reda på vad som måste fungera. Leta reda på era guldägg som måste skyddas.

Informationssäkerhetskonferensen arrangerades för sjunde året, deltagarantalet har ökat från 200 till 600 deltagare.

­– Det har blivit den mötesplats som vi hoppats på, konstaterade Richard Oehme.

Per Larsson
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen