Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Jämställdhet på lärandekonferens

Jämställdhetsarbete är temat när Räddningstjänsten Syd arrangerar en lärandekonferens den 10-11 mars i Malmö.

Publicerad: 2015-12-07
Vid senaste rekryteringen anställdes nästan lika många kvinnor som män. Här från introduktionsprogrammet. Foto: JOHAN EKLUND

Hela räddningstjänstsverige är inbjudet att ta del av Rsyds erfarenheter.

– Ledningen måste konsekvent företräda jämställda värderingar och leva upp till vad man säger, konstaterar förbundsdirektören Per Widlundh.

Rsyd hade startat sitt förändringsarbete några år innan de fick det MSB-finansierade projektet "Brandstation för alla". Den femåriga projekttiden avslutas med lärandekonferensen.

För förtroendevalda i förbundsdirektioner och räddningsnämnder hålls ett särskilt seminarium som startar på morgonen den 10 mars.

Syftet är att uppmuntra politikerna att driva utvecklingen mot jämställdhet, både i förhållande till personalen och utåt, för att ge kommuninvånarna bättre service.

På eftermiddagen den 10 mars övergår seminariet i en konferens som är öppen för alla och som avslutas dagen därpå.

– Det blir två spännande dagar som ska inspirera andra att komma igång och utveckla sina organisationer, säger Per Widlundh

Hans viktigaste erfarenhet är att förändring tar tid.

– De rent konkreta effekter som vi kanske hade hoppats på, till exempel bättre ergonomi och arbetsmiljö, tar längre tid än projektet varar.

Motståndet har periodvis varit hårt.

– Svårast har det varit när medarbetare låtit frustrationer gå ut över våra kvinnliga brandmän, i form av rykten och ibland rena trakasserier.

Sammantaget är han nöjd med projektet och med organisationens förändring.

– Vi har nått målet med numerärt jämställda arbetslag på en station. Hela rekryteringen av brandmän sker på ett genomarbetat och tydligt vis. Det är uppenbart för alla på vilka grunder man blir brandman och att det är arbetsgivaren som fattar beslut om vem som ska få jobbet. Många hos oss är väldigt stolta över att vi är uthålliga och synliga i den här frågan, säger Per Widlundh.

ANNIKA N LINDQVIST
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen