Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Brand i sju fordon kan ge nya insikter

Vid en brand i Malmöområdet så sent som i slutet av oktober brann sju elfordon. Sannolikt var branden anlagd, eftersom fordonen inte var parkerade intill varandra.

Publicerad: 2020-12-11

MSB väntar på resultat från utredningarna av brandtillfället.

Anders Lundberg, brandingenjör på MSB, konstaterar att de aktuella fordonsbränderna kan bli något av en vattendelare i förståelsen om hur elfordon påverkas vid brand.

– Om drivbatterierna inte har påverkats eller brunnit är det anmärkningsvärt eftersom alla sju bilarna i princip var helt utbrända. Om drivbatterierna har varit involverade i branden är det anmärkningsvärt att räddningstjänsten var klara med insatsen på drygt två timmar. Den gängse uppfattningen är att elfordon brinner hur länge som helst – därav lösningen med containern. Men just nu vet vi inte, säger Anders Lundberg.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen