Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Eliasson lärde i Halmstad

Lärorikt och intressant.
Det tyckte MSBs generaldirektör Dan Eliasson som på grund av översvämningarna besökte räddningstjänsten i Halmstad för att med egna ögon skaffa sig en lägesbild.

Publicerad: 2020-03-19

– Det var mycket intressant och lärorikt att få ta del av hur räddningstjänsten samarbetat med länsstyrelse och kommun, och även oss på MSB. Det märks att man har en genomarbetad struktur för hur man hanterar denna typ av händelser och det känns väldigt tryggt, säger Dan Eliasson.

Vad tar du med dig från besöket?

– Det förebyggande arbetet som MSB bidrar till och stöttar med, och som görs bland annat i Halland, behöver fortsätta. Extrema väder kommer dyka upp igen och vi behöver vara väl förberedda.

Hans Ekberg, räddningschef i Halmstad, deltog under besöket.

– Vi har fått god hjälp av MSB, inte minst när det gäller översvämningsbarriärer, sandsäckar och översvämningskarteringar. Jag tycker det är väldigt bra och uppskattat när en myndighetschef gör den här typen av besök och får en ordentlig bild av verkligheten, säger Hans Ekberg.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen