Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Frivilliga resurser inventerade

MSB har gjort en inventering av vilka resurser det finns inom frivilligheten som kan bidra till att det offentliga sköter sitt uppdrag bättre.

Publicerad: 2015-12-08

– Vi har tagit fram råd hur organisationer kan ta de här kontakterna och stöttat länsstyrelserna. Vi har också tittat på hur man kan stödja ur ett nyckelpersonsperspektiv. Till exempel har vi sett till att det finns en nationell frivilligsamordnare på Migrationsverket centralt, säger Svante Werger, kommunikationsdirektör, MSB.

MSB har också tagit fram ett webbaserat verktyg för resursmatchning där frivilliga kan lägga in vilket stöd de kan bidra med och där Migrationsverket och länsstyrelserna kan lägga in vilka behov som finns.

Gunno Ivansson
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen