Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Hjälp för att klara nya regler för drönare

Utbildningsmaterial och guide för drönaranvändare finns från i dag på Transportstyrelsens webbplats.

Publicerad: 2020-05-04

Anledningen är att nya regler från halvårsskiftet ställer krav på drönarkort och registrering.

Transportstyrelsens guide ska underlätta för användare och operatörer att ställa om till de nya reglerna. Genom att knappa in data om sin drönare och hur den kommer att användas ges svar på vad som krävs för att flyga den.

Utbildningsmaterial blir tillgängligt för den som måste ta drönarkort. På webbplatsen finns också en komplett regelsamling.

– Guiden är till för alla drönaranvändare i Sverige. Vi vill underlätta för drönaranvändare och drönarägare att förstå vad de nya reglerna kommer att innebära, säger Rémi Vesvre, ledningsstrateg på Transportstyrelsen.

De nya reglerna ska alltså träda i kraft 1 juli, men Transportstyrelsen slänger in en brasklapp att det kan bli förseningar på grund av covid-19.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen