Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Deltidsrekrytering genom webbportal

MSB och SKL håller på att ta fram en webbportal som hjälp för rekrytering av deltidsbrandmän.
I portalen ska alla kommuner kunna informera om när de söker personal samt att det ges information om yrket.

Publicerad: 2017-03-20

Svårigheten att rekrytera deltidsbrandmän, eller räddningstjänstpersonal i beredskap, är utbrett över hela landet och åtgärder har diskuterats de senaste åren.

– Den fristående portalen är ett sätt att stödja kommunerna i arbetet, säger Fredrik Gustavsson på enheten för räddningstjänst på MSB som varit drivande i utvecklingen av portalen.

På portalen blideltidsbrandman.se finns fakta om yrket, vad det innebär att vara deltidsbrandman, vilka uppgifter som utförs, vilka krav yrket ställer, vad det innebär att vara huvudarbetsgivare till en deltidsbrandman. På portalen finns också filmer som visar deltidsbrandmän i arbete.

– Vi försöker avdramatisera bilden av yrket så att fler, både ur ålders- och könsperspektiv, söker tjänster.

I en kartfunktion kan man klicka in på den brandstation som är närmast där man bor. Där finns kontaktinformation och möjlighet att skicka in intresseanmälan oavsett om rekrytering pågår eller ej.

MSB och SKL har utvecklat portalen tillsammans. Räddningstjänstpersonal runt om i landet, bland annat Rib-utskottet, har varit bollplank i framtagandet av portalen.

MSB finansierar portalens utveckling. När den är klar kommer den att drivas och administreras av SKL.

Webbportalen blideltidsbrandman.se beräknas vara i drift under mars månad.

Per Larsson
blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen