Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Regeringen vill utöka MSBs budget

Regeringens budgetförslag för 2019 ökar MSBs förvaltningsanslag med 36 miljoner till utbildning som rör räddningstjänst. 

Publicerad: 2018-12-05

Krisberedskapsanslaget (2:4) ökas med 65 miljoner till stöd för ledning och samverkan och förstärkningsmateriel.

– Förutsatt att riksdagen också beslutar om detta kan vi ta steg för att möta kommande års utmaningar med skogsbränder med mera, säger Anna Psaroulis tillförordnad ekonomi- och planeringsdirektör på MSB.

Riksdagen tar beslut om budgeten 12 december.

Skogsbränderna fick också effekt i höstförändringsbudgeten, som ger tilldelning i innevarande budget för att täcka extra kostnader. 300 miljoner att fördela till ersättning för räddningstjänst och internationellt stöd, 88 miljoner för att balansera utgifter för förstärkningsmateriel och till olika aktörer, samt 35 miljoner till ökade utgifter för skogsbrandsflyg och myndighetens ökade personalkostnader.

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen