Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

eHälsa för bättre utveckling

Alla har ett eget ansvar för sin hälsa. Med eHälsomyndigheten ska vi också lättare kunna överblicka och följa upp vår hälsoutveckling.

Publicerad: 2015-09-28

1 januari 2014 fördes verksamheten i statliga bolaget Apoteket Sverige över till den nya myndigheten.

– Vi är en ren it-myndighet. Vi är sedan tidigare ansvariga för alla e-recept som skickas från vården, säkerheten är oerhört viktig. säger Eva Leach Elfgren, chef för avdelningen för invånartjänster vid myndigheten.

Registreringen öppnades nyligen, När verksamheten är igång fullt ut ska privatpersoner kunna begära in uppgifter om sig själv, överblicka, lagra och administrera sin hälsoinformation.

– Individen är i förarsätet. Hos mig lagras en kopia, originalet finns hos vården där jag kan lägga till information. Jag öppnar och stänger kontot och bestämmer vem som får komma åt kontot. Det här är ett stöd för mig, inte en vårdtjänst.

Riskinventering och riskvärdering är ett kontinuerligt arbete, konstaterar Eva Leach Elfgren.

Men hur säker kan man vara att ingen annan tittar på privata konton, går loggar att få ut?

- Det är bara du som privatperson som har tillgång till kontot, det har inte vi. Men privatpersonen kan få ut loggar.

 

blog comments powered by Disqus
Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen