I Hammarö, Degerfors, Bjurholm och Sunne tar det 1,1 minut (66 sekunder) i mediantid från det att larmoperatören lyfter på luren till räddningstjänsten larmas ut.

För larm i Älvkarleby tar det 3 minuter.

Snabbast larmbehandling av ambulans är det i Arvika och Malå med 2,1 minuter (2 min och 6 sekunder). I Heby tar det 3,8 minuter (3 minuter och 48 sekunder).

Siffrorna presenteras i Öppna jämförelser, som SKL och MSB tagit fram. Uppgifterna kommer från SOS Alarm och är hämtade från perioden 1 juni 2013-31 maj 2014.

Larmbehandlingstid mäts från det att larmcentralen svarar till dess första larm når räddningstjänsten eller ambulanssjukvården. För de som har förlarm utgör detta första larm.

Noteras ska att för räddningstjänst ingår endast insatser med syfte att rädda liv, egendom och miljö, för ambulans ingår endas prio 1-larm.

 

 

Lista över alla kommuner

Här är två pdf-dokument.

Det ena dokumentet visar alla kommuner i alfabetisk ordning med larmbehandlingstider för både räddningstjänst och ambulans redovisade.

Det andra dokumentet visar larmbehandlingstiderna för räddningstjänst och ambulans separerade och resultaten för kommunerna i tidsordning.

Det är mediantiderna för larmbehandlingstiderna som redovisas. För sex kommuner saknas uppgift för räddningstjänsten.

 

Larmbehandling alfabet

Larmbehandling separata listor