Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Redo att möta krisen

På Torlarps gård i Lagan norr om Ljungby driver Lars-Ove Johansson lant-, jord- och skogsbruk. Han har 220 nötkreatur, arrenderar gårdar med kontinuerligt 1 700 slaktsvin.

- De flesta bönder tänker förebyggande

Stödgrupperna i södra Sverige är ett bra exempel på regional krisberedskap, anser Anders Drottja, krisberedskapsansvarig på LRF centralt.

Självklart mål öka mångfalden

SÖDERTÄLJE
Skiftlaget får se två korta filmer. En om byggjobbaren som skäller över svartjobbande polacker, en om butiksägaren som punktmarkerar en romsk kvinna.

Rakel och Nødnett lyfter tillsammans

Arbetet med att förena svenska Rakel och norska Nødnett är i full gång och involverar användare från båda länder inom räddningstjänst, ambulanssjukvård, polis och tull.

Nio mål MSB ska nå 2018

MSB har listat nio effektmål att uppnå 2018.

Ökad förmåga för olycksundersökningar

14 regionala samordnare har ökat förmågan att genomföra olycksundersökningar och breddat kunskapen.

Svenskar beredda hjälpa till vid svår händelse

70 procent av svenskarna är beredda att hjälpa till vid en svårare händelse.
Det visar den årliga undersökningen Opinioner.

Carers forskning har bättre respons i sikte

LINKÖPING
Bättre och snabbare respons vid olyckor.
Det är fokus för tvärvetenskaplig forskning vid Carer, forskningscentrum vid Linköpings universitet. På sikt är ambitionen att starta ett masterprogram inom räddningssystem.

Beredskap ses över för kärnkraftsolyckor

Planeringen för beredskap vid kärnkraftsolyckor ska ses över.

Ytterligare 24 miljoner till forskning

MSB satsar ytterligare 24 miljoner på forskningsprojekt. Nu handlar det om EUs krishantering och säkerhet i hem- och fritidsmiljöer.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen