Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Intrång i integritet kartläggs

Justitiedepartementet har gett direktiv att kartlägga risken att privata och offentliga IT-miljöer gör intrång i den personliga integriteten.

Cyberbrotten kostar miljarder

Cyberbrotten kostar Sverige miljarder varje år.

Säkerhetspolicy saknas ofta vid utkontraktering

Informationssäkerhetspolicyer och risk- sårbarhetsanalyser bifogas inte, hänsyn till personuppgiftslagen är inte angiven.

Myndigheters säkerhet kartlagd

84 procent har policy för informationssäkerhet, medan 65 procent saknar kontinuitetsplan.

Vibrerande kudde för tryggare sömn

Som en del i hotellkedjan Scandics tillgänglighetsstandard har alla gäster med hörselnedsättning möjlighet att låna en väckarklocka med tillhörande vibrator att lägga under kudden.

Extremt väder allt oftare

Halland, Värmland, Skåne – under några veckor av drabbades flera delar av landet av svåra översvämningar efter intensiva skyfall.

Skadekostnader minskat med 80 procent

Skadekostnaderna har minskat rejält, försäkringspremierna likaså.

Dockan kan få hjärtstopp

Simulatordockorna kan svettas, gråta och blöda. De kan få hjärtstopp, bröst­smärtor, andnöd och allergiska reaktioner.

Unga killar fixade IT-stödet i Ramnäs

På väg med flyttlasset från Piteå till Göteborg fick de i Orsa känna lukten av skogsbranden. Om vi tar den vägen kanske vi kan göra en insats tänkte Oscar Nilsson, 24, och Joel Djerf, 20, Västra Frölunda. Ett dygn senare hade de två killarna IT-ansvaret för ledningscentralen i Ramnäs.

Sökstyrka används snart nationellt?

MSBs sök- och räddningsstyrka – Swift Usar – har återigen visats att den är redo för insats. Och nu pågår arbete med att förbereda styrkan för nationell användning.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen