Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Unga mer rädda för epidemi än krig

Smittsamma sjukdomar skrämmer landets 18-åringar mer än risken för krig.
Det visar MSBs årliga undersökning i åldersgruppen.

Podcast om din krisberedskap

Hur är den egna krisberedskapen, hur agerar vi i en kris? DinSäkerhet.se producerar podcaster i ämnet krisberedskap.

Förebyggande arbete med i MSBs EU-kurser

MSB genomför en EU-kurs för tekniska experter. Nu har kursen öppnats för experter inom förebyggande och förberedande områden.

Enig räddningstjänst: vi behöver bli bättre på skogsbrand

Tre månader efter den stora skogsbranden samlades återigen räddningstjänstfolk från hela landet i Ramnäs. MSB och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) hade bjudit in till seminarium/workshop om branden.
– Seminariet gav intressanta och engagerade diskussioner, säger Anders Granström, SLU.

– Viktigt hur vi hanterar våra fördomar

Proffsigt bemötande handlar inte bara om uppträdande vid insats.
– Vi måste vara medvetna om vår egen roll i alla sammanhang, sade Magnus Jonsson, styrkeledare i DalaMitt under Skadeplats-konferensen.

Vägledning vid risk om hot och våld

Rött, gult eller grönt.
Det är en tydlig kategorisering som räddningstjänsten i Höganäs använder för att bedöma risken att utsättas för hot och våld.

– Jag ville bara bli behandlad som alla andra

– Jag hade ett skitliv i 20 år och bestämde mig för att ha ett bra liv i fortsättningen. Då ska inte andra få sätta käppar i hjulet.
Det säger Lukas Svärd, 34. Han föddes som flicka.

Skydd för äldre i fokus på brandskyddsdag

Äldre personer är överrepresenterade i dödsbränder. Brandskydd för äldre i eget boende var tema för Skånsk brandskyddsdag vid MSB Revinge.

- Räddningstjänsten granskas oftare

Frivilliga insatser var oerhört värdefulla, en insats utan gnäll, bra att räddningstjänsten granskas, behov av helikopter för att överblicka branden.

Nya frister för brandskyddskontroll

Nästa år träder nya föreskrifter om frister för brandskyddskontroll i kraft. De vanligaste fristerna har varit två och åtta år och det spannet har ansetts vara för stort.
– Vi trycker ihop fristerna, minskar spannet så att de vanligaste fristerna blir 3 och sex år för att bättre spegla riskerna i olika förbränningsanläggningar, säger Patrik Perbeck, enhetschef på MSB.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen