Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Utvecklade system för fältinventering

Under skogsbranden sattes ett system upp för inventering av utplacerade resurser. Funktionen kom även att användas vid översvämningarna i Halland.

Det rådde extrema brandriskvärden

Under det som nu kallas den ”svarta måndagen” nådde brandriskindexet Fire Weather Index ett uppmätt värde på över 43. Ett värde som egentligen inte finns i skalan. Tidigare under veckan hade det varit uppe i 33, men på söndagen nere i 21.

Hela samhället mobiliserade mot skogsbranden

Vid skogsbranden mobiliserades alla delar av samhället, kommuner, myndigheter, frivilliga och företag. Ett av dessa var Westinghouse som ställde upp med administrativt stöd till insatsledningen i Ramnäs.

F21 släckte bränder och anlade vägar

F21 i Luleå var en stor resurs vid skogsbranden. Det tog fordonskolonnen med fem långtradare, fyra brandbilar och ett antal personbilar 18 timmar att ta sig till Ramnäs.

Väntade besök ger resultat

MALMÖ I höst når Räddningstjänsten Syd 60 000 hembesök sedan 2010. Samtidigt hade förbundet förra året för första gången färre än 300 bostadsbränder. Två omkom, vilket sett till invånarantalet är en låg siffra.

- Vi känner att vi kan göra skillnad

MALMÖ Arbetet ger effekt. Gör det enklare att motivera nya rutiner.
– Och att vi verkligen följer upp att åtgärder blir gjorda, det är det som är handen ända in i kaklet, säger Joakim Goldmann, distriktschef på Hyllie.

Förebygga katastrofer lönar sig

Förebyggande satsningar minskar kostnaderna för katastrofinsatser och återuppbyggnad med avsevärt mer än det förebyggande arbetet kostar.

Informationssäkerhet - läs om konferensen

STOCKHOLM · Konferensen var fullbokad innan sommaren. 530 deltagare kom till Stockholm för att lyssna och diskutera informationssäkerhet. Tjugofyra7 bevakade.

Säkerhet på rätt ställe

Kompetens i informationssäkerhet måste finnas i organisationen. Det är mindre viktigt att den anställde har den.

- Ska vara lätt att göra rätt

Mer dialog än restriktioner. Sån är säkerhetskulturen på Sveriges Riksbank.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen