Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Solcellsanläggning kan vara strömförande

Uppvärmning med solcellsanläggningar blir vanligare.
Om anläggningar skadas, exempelvis vid bränder, kan finnas risk för strömförande delar.

Containrar frigör isocyanater

Målade övningscontainrar frigör isocyanater vid upphettning.
– MSB Revinge har beslutat att inte använda målade containrar i övningar där vi planerar temperaturer över 100 grader, säger läraren Lasse Nelson.

Metod för att säkra transporter

Myndigheterna i Samverkansområdet transporter håller på att ta fram en arbetsmetod för ökad robusthet i samhällsviktiga transporter.

Förebyggande arbete med i MSBs EU-kurser

MSB genomför en EU-kurs för tekniska experter. Nu har kursen öppnats för experter inom förebyggande och förberedande områden.

Enig räddningstjänst: vi behöver bli bättre på skogsbrand

Tre månader efter den stora skogsbranden samlades återigen räddningstjänstfolk från hela landet i Ramnäs. MSB och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) hade bjudit in till seminarium/workshop om branden.
– Seminariet gav intressanta och engagerade diskussioner, säger Anders Granström, SLU.

– Jag ville bara bli behandlad som alla andra

– Jag hade ett skitliv i 20 år och bestämde mig för att ha ett bra liv i fortsättningen. Då ska inte andra få sätta käppar i hjulet.
Det säger Lukas Svärd, 34. Han föddes som flicka.

Skydd för äldre i fokus på brandskyddsdag

Äldre personer är överrepresenterade i dödsbränder. Brandskydd för äldre i eget boende var tema för Skånsk brandskyddsdag vid MSB Revinge.

- Räddningstjänsten granskas oftare

Frivilliga insatser var oerhört värdefulla, en insats utan gnäll, bra att räddningstjänsten granskas, behov av helikopter för att överblicka branden.

Finns ingen tillsyn av sotningen

Det finns ingen tillsyn av sotningsverksamheten.
– Det är ett generellt systemproblem när kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad. Om vi inte ska få samma debatt som inom äldrevården måste kommunerna skaffa sig kontroll.

Uddholm berättar om skogsbranden

Skogsbranden i Västmanland  får en väsentlig del av programmet när årets samverkansseminarium anordnas på Revinge 3-4 december.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen