Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Skadekostnader minskat med 80 procent

Skadekostnaderna har minskat rejält, försäkringspremierna likaså.

Dockan kan få hjärtstopp

Simulatordockorna kan svettas, gråta och blöda. De kan få hjärtstopp, bröst­smärtor, andnöd och allergiska reaktioner.

Unga killar fixade IT-stödet i Ramnäs

På väg med flyttlasset från Piteå till Göteborg fick de i Orsa känna lukten av skogsbranden. Om vi tar den vägen kanske vi kan göra en insats tänkte Oscar Nilsson, 24, och Joel Djerf, 20, Västra Frölunda. Ett dygn senare hade de två killarna IT-ansvaret för ledningscentralen i Ramnäs.

Sökstyrka används snart nationellt?

MSBs sök- och räddningsstyrka – Swift Usar – har återigen visats att den är redo för insats. Och nu pågår arbete med att förbereda styrkan för nationell användning.

Massivt stöd från landets räddningstjänster

Sveriges räddningstjänster sluter upp för att hantera skogsbranden i Västmanland.
Förutom drabbade kommuners brandmän deltar personal från ytterligare drygt 70 räddningstjänster i arbetet.

Från egen skogsbrand till storbranden

Efter tre dagar var skogsbranden släckt. Då begärdes hjälp från Västmanland. Morgonen efter rullade bilarna från Sundsvall.

Direktiv om utredning efter skogsbranden

Regeringen har beslutat om direktiv för den utredning som ska utvärdera hanteringen av branden och i förlängningen stärka svensk krisberedskap. Dessutom ges ytterligare 60 miljoner för att täcka kostnader i samband med skogsbranden.

En rå och ohjärtlig ton

En rå men hjärtlig ton, är det bra?
– Det är bullshit, säger Ola Mårtensson, utbildare i ledarskap.

Fråga inte: Hur mår du?

Lämna olycksoffren ifred den första tiden. Fråga inte: Hur mår du? Eller: Hur känns det? Erbjud en kopp kaffe och en filt. Och istället för att kalla in psykolog kanske den drabbade ska spela Tetris på mobilen eller surfplattan.

Insatsbeslut kostar samhället miljoner

— Hur mycket pengar lägger kommunerna på att förebygga och förhindra självmord jämfört med vad det satsas på rökdykning. Hur många utvecklar Jönköpingsmodellen mot suicid?

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen