Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Vägledning vid risk om hot och våld

Rött, gult eller grönt.
Det är en tydlig kategorisering som räddningstjänsten i Höganäs använder för att bedöma risken att utsättas för hot och våld.

– Jag ville bara bli behandlad som alla andra

– Jag hade ett skitliv i 20 år och bestämde mig för att ha ett bra liv i fortsättningen. Då ska inte andra få sätta käppar i hjulet.
Det säger Lukas Svärd, 34. Han föddes som flicka.

Skydd för äldre i fokus på brandskyddsdag

Äldre personer är överrepresenterade i dödsbränder. Brandskydd för äldre i eget boende var tema för Skånsk brandskyddsdag vid MSB Revinge.

- Räddningstjänsten granskas oftare

Frivilliga insatser var oerhört värdefulla, en insats utan gnäll, bra att räddningstjänsten granskas, behov av helikopter för att överblicka branden.

Nya frister för brandskyddskontroll

Nästa år träder nya föreskrifter om frister för brandskyddskontroll i kraft. De vanligaste fristerna har varit två och åtta år och det spannet har ansetts vara för stort.
– Vi trycker ihop fristerna, minskar spannet så att de vanligaste fristerna blir 3 och sex år för att bättre spegla riskerna i olika förbränningsanläggningar, säger Patrik Perbeck, enhetschef på MSB.

Finns ingen tillsyn av sotningen

Det finns ingen tillsyn av sotningsverksamheten.
– Det är ett generellt systemproblem när kommunala verksamheter läggs ut på entreprenad. Om vi inte ska få samma debatt som inom äldrevården måste kommunerna skaffa sig kontroll.

Uddholm berättar om skogsbranden

Skogsbranden i Västmanland  får en väsentlig del av programmet när årets samverkansseminarium anordnas på Revinge 3-4 december.

Höjd beredskap hos ERCC

BRYSSEL· EUs beredskap har fått resurser att agera snabbt. Numera finns bemanning dygnet runt. Ambitionen är vara att medlemsländernas nav för internationella insatser och bistånd.

Vill se svenska satsningar på övningar

BRYSSEL
Sverige är bra på att öva metodiskt, men prioriterar inte internationellt övningssamarbete förrän vi måste.

Sverige dåligt söka bidrag till krisberedskap

BRYSSEL
EU har årligen 65 miljoner kronor i potten till förebyggande och förberedande åtgärder för att höja krisberedskapen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen