Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Arbetet med infosäkerhet eftersatt i kommunerna

Färre än hälften av landets kommuner arbetar systematiskt med informationssäkerhet.

Öva samverkan med Lego

Desktop Walkthrough – ett lättsamt sätt att testa samverkan inför en oväntad händelse.

Nya nationella riktlinjer

80 nationella talgrupper.
Alla organisationer ska ha en sambandsledare.
Det är några av nyheterna i de nya nationella riktlinjerna för användningen av Rakel.

Sjuksköterskorna fick fart på Virve

På sjukhuset i Vasa låg Virve-apparaterna i flera år oanvända och samlade damm. Ända tills sjukhuset drabbades av ett stort elavbrott.

Sveriges Radio släpper VMA fritt

Sveriges Radio öppnar för vem som helst att prenumerera och automatiskt publicera VMA-meddelanden på sin egen webbplats.

Ett nytt Linköping

Vi har ett nytt Europa. Vi har ett nytt Sverige. Vi har nya förutsättningar för alla oss som arbetar med samhällets säkerhet. Kartan ritas om och vi måste orientera oss på nytt.

Kräver mjukare krisberedskap

Tyngdpunkten i krisberedskapen behöver flyttas för att skapa en bättre balans mellan hårda tekniska frågor och mjuka sociala frågor. Det anser SKLs ordförande Lena Micko.

Civilt försvar inte som förr

Planeringen för det nya civila försvaret ska vara igång men i väntan på planeringsanvisningar är arbetet på många håll trevande.

Källkritik vapen mot kampanjer

Sverige är utsatt för omfattande påverkanskampanjer från ryskt håll. Det sker genom falska konton i sociala medier från så kallade "trollfabriker", planterade osanna nyheter och politik.

Ledningssystem inte = säkerhet

Ledare på högsta nivå har ett ansvar för att deras verksamhet bedrivs på ett säkert sätt.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen