Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Sveriges Radio släpper VMA fritt

Sveriges Radio öppnar för vem som helst att prenumerera och automatiskt publicera VMA-meddelanden på sin egen webbplats.

Ett nytt Linköping

Vi har ett nytt Europa. Vi har ett nytt Sverige. Vi har nya förutsättningar för alla oss som arbetar med samhällets säkerhet. Kartan ritas om och vi måste orientera oss på nytt.

Kräver mjukare krisberedskap

Tyngdpunkten i krisberedskapen behöver flyttas för att skapa en bättre balans mellan hårda tekniska frågor och mjuka sociala frågor. Det anser SKLs ordförande Lena Micko.

Civilt försvar inte som förr

Planeringen för det nya civila försvaret ska vara igång men i väntan på planeringsanvisningar är arbetet på många håll trevande.

Källkritik vapen mot kampanjer

Sverige är utsatt för omfattande påverkanskampanjer från ryskt håll. Det sker genom falska konton i sociala medier från så kallade "trollfabriker", planterade osanna nyheter och politik.

Ledningssystem inte = säkerhet

Ledare på högsta nivå har ett ansvar för att deras verksamhet bedrivs på ett säkert sätt.

Vill ha info i brevlådan

I Norrköping har kommunen genomfört två informationskampanjer om Seveso-anläggningar. Utvärderingen av kampanjerna visar att invånarna helst vill ha information i brevlådan.

Sverige har fått kritik från EU

Sverige har fått hård kritik för att man inte lever upp till Seveso-direktivet.

Insatsplanering i åtta steg

MSB hoppas att en ny vägledning ska bli ett stöd till kommunerna för bättre insatsplanering av Seveso-anläggningar.

En ny framtid - för alla

Många söker en ny framtid i Sverige. De senaste tre månaderna har över 100 000 människor anlänt.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen