Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Lägerledaren åtalad

Efter drunkningsolyckan vid Ånnsjön har den 41-årige lägerledaren åtalats för vållande till kroppsskada.

Överlevde drunkning mot alla odds

Tre tonåringar räddades efter timmar i vattnet.

Gränslös samverkan

Den trots allt lyckliga utgången av drunknings­olyckan är ett resultat av gränslös samverkan. Både över landsgränsen och genom sambruksprojektet som involverar fjällräddningen.

Viktigt att inte ge upp

– En person som blivit nedkyld innan huvudet hamnar under ytan, innan syrebrist uppstår, kan överleva väldigt länge och det är viktigt att räddningstjänsten inte avbryter eftersöket. Man ska inte ge upp. En internationell rekommendation säger att man ska söka i minst 90 minuter om vattnet är kallare än sex grader.

Aktiviteter mot Sverige pågår i dag

– Vi måste vara beredda på att vi kan bli utsatta för ett stort angrepp.

Attacker kan "tvättas" bort

Överbelastningsattacker, så kallad dos-attacker, går att "tvätta" bort. Såna tvättjänster erbjuder både operatörer och internetaktörer.

EU-krisen största hotet mot Sverige

– Om det Europa som vi har satsat så mycket av vår säkerhet på börjar falla sönder, var står vi då?

Insidern den man minst anar

Medelålders man, högutbildad och lång tjänstgöringstid. Så ser den typiske insidern eller spionen ut. Ofta är det den man minst av allt skulle förvänta sig.

Individen resurs vid samhällskris

– Vi behöver inte reglera hur många konservburkar man ska ha hemma.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen