Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Mångfaldsfrågorna i fokus för MSB på Pride-festivalen

Att öka mångfalden inom räddningstjänsterna står högt på MSB:s dagordning och som ett led i arbetet medverkade MSB i årets upplaga av Pride-festivalen i Stockholm tillsammans med bland andra Storstockholms brandförsvar och Räddningstjänsten syd.

Skred kostade halv miljard

Kostnaderna för skredet vid E6 i Småröd 2006 har beräknats till 158 miljoner kronor. En djupanalys visar att den verkliga samhällskostnaden är minst 519 miljoner kronor.

Skövdes stegbil för bred för utrymning

Invånarna i tre höghus på Henriksbergsgatan i Skövde har i flera år saknat en alternativ utrymningsväg vid en brand. Räddningstjänstens höjdfordon är för brett och kommer inte intill för att rädda boende på de två översta våningarna.

Diplomati och radiodisciplin i Kosovo

– Det gäller att ha tungan rätt i mun i det här jobbet.  Annars blir det tyst i radion.
Morgan Wemanis från Kinna är en av de som ansvarar för radiokommunikationen i EULEX-uppdraget i Kosovo.
Det är särskilt de norra delarna av Kosovo som ställer radiofolkets diplomatiska förmåga på prov. I trakterna kring Mitrovicha är befolkningen till större delen serbisk och har inte accepterat vare sig FN:s eller EU:s uppdrag i det land som de fortfarande anser vara serbiskt och lyda under serbisk lag.

Rivstart för skolorna

MSBs skolor i Sandö och Revinge har haft en rivstart i den nya myndigheten. Revinge räknar med antalet kurser ska öka med närmare 30 procent i år och även i Sandö går verksamheten för fullt.

Klartecken för IVPA i Kronoberg

Räddningstjänsterna i Kronoberg kan börja åka på IVPA-larm.
– Äntligen. Vi har kämpat jättelänge för det här och det är glädjande att vi rott det i land, säger Jörgen Waldén, räddningschef i Värend.

Wisén årets kämpe

I somras deltog Stockholms brandförsvar och Räddningsverket i pridegalan i Stockholm. Drivande för deltagandet var Stockholms brandchef Jan Wisén och Räddningsverkets generaldirektör Göran Gunnarsson. Det var en medverkan som blev uppmärksammad.

Brister i arbete på olycksplatser kan kosta liv

Det förekommer brister i insatser på olycksplatser, anser forskare.
Luddiga formuleringar om samverkan mellan SOS Alarm, räddningstjänst, polis och ambulanspersonal motverkar sitt syfte. Istället krävs klara gränsdragningar, tydliga hierarkier och en ny typ av samverkansövningar.

Konvojer stoppade i Sri Lanka

Få fram mat till behövande i de mest drabbade områdena.
Det är uppdraget för MSBs personal i Sri Lanka.
Men det är en tuff uppgift.

Materielförråd ses över

Skogsbrandscontainrar, kemdepåer och oljedepåer, barriärer mot översvämningar.
Runt om i landet har MSB depåer med materielförstärkning som kommuner och andra kan begära in vid olyckor.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen