Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Brand 2010: Mångfald tar tid

Det går framåt, men det tar tid. Det konstaterade Eva Årestad Radner, länspolismästare i Skåne när hon berättade om polisens mångfaldsarbete.

Dödsbränderna fler än statistiken visar

Det omkommer 26 procent fler i bränder varje år än vad hittills varit känt.

Det visar en samkörning av olika dataregister som MSB gjort tillsammans med Karlstads Universitet och Storstockholms brandförsvar.

Brand 2010: Mångfald handlar om mänskliga rättigheter

Arbetet med mångfald handlar om mer än att så och så många ska vara kvinnor. – När ni jobbar med fystester arbetar ni med mänskliga rättigheter, säger diskrimneringsombudsmannen, DO, Katri Linna.

7,3 miljoner andningsskydd avvecklas

Regeringen har gett MSB uppdraget att avveckla andningsskydd som blivit för gamla.

Nu vill MSB gå ett steg längre och avveckla samtliga 7,3 miljoner skydd som ligger i kommunala beredskapsförråd.

 

Norra Älvsborgs räddningsschef kan sitta kvar

Ulf Mörkås kan sitta kvar som räddningschef i Norra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Regeringen håller med länsstyrelsen och MSB om att han inte har den kompetens som krävs, men det är inte skäl nog att ändra i handlingsprogrammet.

MSB förenklar insatsrapportering

Det ska bli enklare för räddningstjänsterna att skicka in sina insatsrapporter. MSB erbjuder ett nytt system där rapporterna skickas direkt till myndigheten.

Brand 2010: Här är de nio som vill bli mönsterstation

Nio räddningstjänster tävlar om att deras brandstation ska utses till mönsterstation i landet. MSB kommer efter sommaren att meddela vilken vinnaren blir.

Brand 2010: Skrämmande om trakasserier på brandstationer

Trakasserierna är institutionaliserade, en norm. Dave Baigent, Storbritannien, gav en mörk bild av kvinnliga brandmäns vardag.

Brand 2010: Räddningstjänsten mer närvarande efter Rinkebybranden

Efter den ödesdigra branden i Rinkeby sommaren 2009 var alla parter överens om att trots allt försöka skapa något positivt av det hemska. Resultatet blev att tragedin ledde till ökad förståelse och stärkt förtroende mellan de boende och räddningstjänsten.

Brand 2010: Lindberg om mångfald och räddningstjänst

- Det är dags att tillföra en dimension till räddningstjänsten: mångfald. Det sa MSBs generaldirektör Helena Lindberg på Brand 2010.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen