Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Flytväst raderar vanlig dödsorsak

Inte ett enda barn drunknade i samband med båtfärd under tio år. Det visar en totalundersökning av barn (0-17 år) som drunknade i Sverige under åren 1998-2007.

Brand 2010: Nationellt grepp för mångfald

Ett samlat nationellt grepp ska tas för jämställdhets- mångfaldsfrågor inom räddningstjänsten. Kommunala räddningstjänster, MSB, SKL, fack och andra branschorganisationer ska tillsammans föra arbetet vidare.

Brand 2010: Skolbränderna en tragedi

När politikerna på avslutningsdagen intog scenen blev det till en tidig valupptakt. Särskilt försvarutskottets ordförande Anders Karlsson (s) tog chansen att framföra oppositionens syn på krisberedskap.

Brand 2010: Ministern vill inte kvotera

Mångfald är temat på Brand 2010. Jämställdhets- och integrationsminister Nyamko Sabuni framhöll i sitt invigningstal att hon inte vill nå mångfald genom kvotering.

Brand 2010: Räddningstjänsten styrs fel

Räddningstjänsten styrs på fel sätt idag. Det saknas "ägardirektiv". Politikerna tycker det är svårt att styra räddningstjänsten och har dumpat ansvaret hos räddningschefen eller hos förbundet som bildats.

Minskade statsbidrag till naturolyckor

Kommunerna får betala mer för att för att förhindra naturolyckor.
– Risken finns att det får konsekvens i färre förebyggande insatser, säger Susanne Edsgård, MSB.

Brand 2010: Jämställdhet handlar om attityder

En tjej väntade sex månader på att få stövlar som passade. En annan hade pannrummet som omklädninsrum. Det har varit verklighet för tjejer som varit pionjärer som kvinnliga brandmän.

Översvämningshotade områden kartläggs

Vilka områden i Sverige är mest översvämningshotade?
Det ska MSB reda ut innan utgången av 2011. Fyra år senare ska riskerna vara kartlagda.

Brand 2010: Möte i Islamic Center

För några år sedan var räddningstjänsten i Malmö i konflikt med Islamic Center i samband med en brand. Nu visar räddningsdirektör Per Wiklund stolt upp en av sina anställda: Shatila Salami med räddningstjänstens emblem broderad på den sjal hon bär.

Brand 2010: Ny VD för Brandskyddsföreningen

Anders Bergqvist, brandingenjör vid Storstockholms brandförsvar har utsetts till ny VD för Brandskyddsföreningen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen