Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Fikk samordnar frivilliga

En ny frivilligorganisation kan vara svaret på frivilligproblemet vid stora händelser. FIKK — Frivilliga Insatser vid Kris och katastrof, arbetar för att skapa samverkan och samordna frivilligresurser vid stora händelser.

Stora utmaningar för det civila försvaret

Uppbyggnaden av ett nytt civilt försvar står inför stora utmaningar. Både politiska och samhälleliga.

”Behövs tydligare ansvar”

Utredningen om civilt försvar har arbetat i fyra månader och direkt gjort ett antal iakttagelser.
— För det första är det uppenbart att inom det här området behövs verkligen ett förtydligat beredskapsansvar, säger den särskilde utredaren Barbro Holmberg.

Maskininlärning stoppar desinformation

Twitter har länge stått fast vid att de inte har något publicistiskt ansvar utan bara erbjuder en plattform för användare att posta sina meddelanden. Men erfarenheter av hur plattformen utnyttjas för vilseledning har fått twitter att försöka motverka desinformation.

Kliniskt död men Anna överlevde – Min historia kan hjälpa andra

Efter mer än en timme i iskallt vatten hade Anna Bågenholm en kroppstemperatur på 13,7 grader. Ingen puls. Kliniskt död.
Hon överlevde tack vare rätt åtgärder på olycksplats och sjukhus.
– Min historia kan hjälpa andra att överleva, säger Anna.

”Värre än Nordirland på 1970-talet”

— Allvaret i situationen kan illustreras med att för närvarande har vi mera skjutningar och sprängningar än man hade på Nordirland under pågående konflikt med IRA, så illa är det. Det är riktigt, riktigt illa.

Västerås körde mini-TFÖ

Rikshemvärnschefens insatsövning hölls i år i Västerås. På Västerås stads önskemål utformades den till en totalförsvarsövning.

"Vi har bara några få år på oss"

En förändrad omvärld och samhällsförändringar som gängkriminalitet och klimat påverkar människors säkerhet och trygghet. Samhälls­kontraktet är hotat.

Stor gemensam operativ ledning – Vi vill kunna slå hårdare

I oktober sparkade Göteborgsregionen igång gemensam ledning av operativa insatser.
Ledningscentralen på Gårda brandstation i Göteborg är navet för cirka 1 000 brandmän i fem räddningstjänster.

Sökinsats - avancerat hundgöra

— Jättehäftigt. Chipp tyckte nog det var lika kul som jag.
Hundföraren Carina Andersson, Växjö, hade bara lovord att säga om första övningen under mer realistiska förhållanden med border collien Chipp.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen