Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Eldsjälar viktiga för säkerhetsarbetet

Lagstiftarens intentioner styr i det lokala säkerhetsarbetet, men indirekt. Utvecklingen är händelsedriven, eldsjälar är viktiga och det finns en brist på lärande.

 

Statliga krispengar används inte rätt

Kommunerna når inte krisberedskapsmålen. En förklaring är att de statliga krisberedskapsmedlen används fel. MSB vill att regeringen ser över den så kallade kommunöverenskommelsen så att pengarna styrs dit de gör mest nytta.

Färre än hälften av kommunerna når målen

Färre än hälften av landets kommuner har helt nått krisberedskapsmålen inom något av de fyra målområdena i den så kallade kommunöverenskommelsen.

Det visar enkätsvaren i den kommunuppföljning MSB varje år gör för att kartlägga om kommunerna lever upp till vissa krisberedskapsmål.

Åtalsanmälan mot var tredje vid tillsyn

Explosionsrisker förebyggs inte som de ska. Det visar sammanställning från Arbetsmiljöverket efter inspektion av anläggningar som tillverkar eller eldar med dammande bränslen.

Ystad vill ha Trygghetens hus

En samlingspunkt för säkerhets- och trygghetsarbete.

Fyra kommuner i Sydöstra Skåne och en rad myndigheter diskuterar skapandet av ett Trygghetens hus.

Krisen kan klaras - men hur länge?

Sverige har förmåga att hantera följderna av en kärnteknisk olycka, men hanteringen kan i flera avseenden bli effektivare.

För uthålligheten finns frågetecken.

Backabranden blev vändpunkt

Kvällen 29 oktober 1998 var han förste rökdykare att ta sig in i byggnaden vid Backabranden.

Den ödesdigra oktobernatten förändrade allt inte bara för offren och deras anhöriga utan även för brandman 248 Reine Carlsson.

MSB tar Pajala till regeringen

MSB går till regeringen för att tvinga Pajala kommun att återinrätta deltidsstyrkan i Korpilombolo.

När Grin-Olle glömde spisen

Grin-Olle glömmer popcornkastrullen på plattan. Sån tur att barnen i publiken påminner honom om numret 112 så att brandmannen Fanny Flamma kan rycka ut!
”Fanny Flamma” är brandman på riktigt också, på räddningstjänsten i Västervik.

Södertörn gick med på förlikning

Simon Wallmark "vann" diskrimineringsmålet mot Södertörns brandförsvarsförbund. Förbundet gick med på en förlikning och betalar Simon Wallmark 100 000 kronor.
Attunda riskerar att drabbas av samma öde.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen