Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

"Alterntiven sämre"

”Uppdraget ger oss ju en chans att diskutera innehållet inom ramen för nuvarande ersättningsnivåer – ett innehåll som berör samverkan i ett bredare perspektiv än enbart Rakel!”

"Roligare när vi

är fler tjejer"

– Vi var flera tjejer som hoppades att projektet inte skulle hamna här. Vi skulle få ögonen på oss och bli väldigt utsatta. Nu är jag jätteglad att projektet hamnade i Lund, säger Emelie Eklöf, brandman.

Lund på väg mot mönsterstation

Rsyd har fått fem år på sig att bli ett mönster för jämställdhet. Efter en lite trög start rullar projektet på. Vid senaste rekryteringen var tre av tio kvinnor.
– Vi kommer att nå målet och 2015 är tre av fem skiftlag jämställda, säger Joakim Gustafsson, distriktschef på Rsyd i Lund.

Tufft för SMO-utbildade förändra genusmönstren

Det är svårt för SMO-utbildade att förändra genusmönstren inom räddningstjänsten.
En förutsättning är att laget även jobbar dagskift. Det ”luckrar upp” den operativa identiteten och öppnar upp för en diskussion om den maskulina värdegemenskapen.

DinSäkerhet.se vann filmpris

MSBs webbplats DinSäkerhet.se har vunnit pris för bästa kampanj i kategorin Government Agencies & Parties i European Excellence Awards 2012.

Farliga ämnen kvar i larmställen efter tvätt

Det är larmställen som utgör största risken för spridning av cancerframkallande ämnen, inte luften.
Det visar en undersökning som docent Carl Malmsten genomfört på Vallbystationen i Västerås. Ämnena överförs vid direktkontakt med huden och vid tvätt av larmställen försvinner bara hälften av dem.

Enkla varningssystem viktiga i tunnlar

Det är svårt att orientera sig i rökfyllda tunnlar, men enkla vägledande system kan hjälpa människor att hitta rätt väg ut.
Det är några resultat från ett stort forskningsprojekt.

Frivilliga grundutbildas för kompetenspooler

Frivilliga är en relativt outnyttjad resurs i Sverige. För att öka nyttjandet och höja kompetensen vill MSB bygga upp regionala kompetens­pooler av frivilliga. Under hösten har det körts två pilotutbildningar för frivilliga inom två pooler, transport och samband.

Tjugofyra7 får gott betyg av läsarna

Tjugofyra7 får ett gott betyg av läsarna.

86 procent ger ett sammanlagt högt betyg, 92 procent anser att tidningen är trovärdig och närmare 80 procent tycker att tidningen är både aktuell och intressant.

Kristinehamn har snabbaste ambulansen

I Kristinehamn är ambulansens mediantid till olycksplats 7,9 minuter efter larm. I Bjurholm är den 33,3 minuter.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen