Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

440 000 testade brandvarnaren

Uppmaningen att testa brandvarnaren, med bland annat arga snickaren Anders Öfvergård, som dragplåster, nådde närmare 1,5 miljoner människor.

Så tycker andra om alarmeringsutredningen

Alarmeringstjänstutredningen gick ut till 115 remissinstanser. Ytterligare 21 organisationer har lämnat yttranden. Här är några av dem i korthet.

MSB vill ta över alarmeringstjänsten

MSB anser att en statlig alarmeringstjänst bör placeras hos – MSB.
– Vi ser många fördelar med att integrera alarmeringstjänsten i MSB.  Jag ser att det skulle kunna bli riktigt bra, säger generaldirektör Helena Lindberg.

Fler synpunkter om alarmeringsutredningen

Ett urval av MSBs synpunkter i remissvaret på utredningen om Alarmeringstjänsten.

Aktuellt inom den enskildes säkerhet

Aktuellt som är på gång inom området den enskildes säkerhet

Kräver satsning för färre drunkningar

Antalet drunkningar minskar. Men det är ändå den vanligaste dödsolyckan bland små barn och fler svenskar dör varje år genom drunkning än av brand.

Släcksystem i bussar kan certifieras

Släcksystem i motorrum på bussar kan numera både testas och certifieras.
- Flera företag utför för närvarande provningar hos oss för att få sina släcksystem certifierade och kvalitetssäkrade, säger Fredrik Rosén på SP i Borås.

Döms öka bemanningen nattetid på vårdboende

Räddningstjänsten gick på nyttjanderättshavaren och krävde ökad bemanning nattetid på äldreboendet. Vårdbolaget anser att föreläggandet ska riktas mot fastighetsägaren och kräva installation av sprinkler. Både länsstyrelsen och nu Förvaltningsrätten ger räddningstjänsten rätt.

Försvarsdepartementet – en återvändsgränd?

Nedskärningarna i Pajala kommun är ett av de ämnen som tas upp insändarplats.

Blåljus-TV - action och budskap

Blåljusprogrammen behåller sitt grepp om tittarna. De räddningstjänster som medverkar ser en chans att föra ut sitt brandskyddsbudskap. Samtidigt framförs kritik mot att serierna ibland ger en missvisande bild av yrket.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen