Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Larm får olika prioriteringar

Räddningstjänsten Syd sätter prioriteringsnivåer på larm och har som stöd för arbetet ett larmbefäl på plats hos SOS Alarm.

Stopp för användning av flytande svaveloxid

Husums Bruk måste inom fyra år ha slutat använda eller lagra flytande kondenserad svaveldioxid.

Kräver bättre säkerhet efter bussbrand

Efter en bussbrand i Helsingborg skickar Statens Haverikommission rekommendationer till MSB och Transportstyrelsen för att höja säkerheten.

Krav på räddningsstyrka vid lossning

SCA Östrand, Timrå kommun, fick av Mark- och miljödomstolen i Östersund tillstånd att utöka produktionen vid massabruket.

– Vi skulle stå handfallna

Svensk polis har hämtat erfarenheter från attentaten i Norge.

– Numera är vi välorganiserade. Men om det skulle smälla i Rosenbad, då skulle vi stå handfallna, säger Varg Gyllander, presschef vid Stockholmspolisen.

Tufft för SMO-utbildade förändra genusmönstren

Det är svårt för SMO-utbildade att förändra genusmönstren inom räddningstjänsten.
En förutsättning är att laget även jobbar dagskift. Det ”luckrar upp” den operativa identiteten och öppnar upp för en diskussion om den maskulina värdegemenskapen.

Lund på väg mot mönsterstation

Rsyd har fått fem år på sig att bli ett mönster för jämställdhet. Efter en lite trög start rullar projektet på. Vid senaste rekryteringen var tre av tio kvinnor.
– Vi kommer att nå målet och 2015 är tre av fem skiftlag jämställda, säger Joakim Gustafsson, distriktschef på Rsyd i Lund.

"Roligare när vi är fler tjejer"

– Vi var flera tjejer som hoppades att projektet inte skulle hamna här. Vi skulle få ögonen på oss och bli väldigt utsatta. Nu är jag jätteglad att projektet hamnade i Lund, säger Emelie Eklöf, brandman.

Farliga ämnen kvar i larmställen efter tvätt

Det är larmställen som utgör största risken för spridning av cancerframkallande ämnen, inte luften.
Det visar en undersökning som docent Carl Malmsten genomfört på Vallbystationen i Västerås. Ämnena överförs vid direktkontakt med huden och vid tvätt av larmställen försvinner bara hälften av dem.

Enkla varningssystem viktiga i tunnlar

Det är svårt att orientera sig i rökfyllda tunnlar, men enkla vägledande system kan hjälpa människor att hitta rätt väg ut.
Det är några resultat från ett stort forskningsprojekt.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen