Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Samarbete med sotarna för färre bränder

För att nå mål om färre bränder och noll döda har Karlstadsregionens räddningstjänst inlett ett nära samarbete med sotarna. Vid alla bränder som misstänks börjat i pannor eller kaminer kopplas brandskyddskontrollanterna in för att göra en undersökning.

Personliga nödsändare allt vanligare

GÖTEBORG

Nödsändaren är liten och enkel.

Den kan vara räddningen vid olyckor bortom allfarvägarna.

Inte färre dödsbränder orsakade av rökning

Självslocknande cigaretter verkar hittills inte haft effekt på antalet döda i bränder.

SOS kräver landsting på 6,7 miljoner kronor

SOS Alarm kräver 6,7 miljoner kronor i straffavgifter av landstingen i Sörmland, Västmanland och Uppsala samt region Gotland och säger samtidigt upp ett tilläggsavtal.

Hållbara städer måste prioriteras av staten

Sverige behöver en nationell stadspolitik. Statliga investeringar i viktig infrastruktur är otillräcklig.

Det anser Delegationen för hållbara städer i en rapport till regeringen.

Landsting utbildade i informationssäkerhet

På uppdrag av Västra Götalandsregionen har Högskolan i Skövde genomfört en kurs i informationssäkerhet. Utbildningen bygger på det ramverk för informationssäkerhet som Samfi-myndigheterna tagit fram.

Inte räddningstjänstens fel att byggnaden totalförstördes

Brandmännen i Umeå gjorde inget fel när de inte kontrollerade om köksbranden spridit sig till vinden. Det anser Umeå tingsrätt och därmed slipper kommunen betala de fem miljoner som man stämts på av Folksam.

MSB vill ha alarmering i statlig regi

MSB vill ha en alarmeringstjänst helt i statlig regi som samordnar all larmverksamhet.

Det ska vara en verksamhet utan vinstkrav och kommersiella tjänster.

Försvarsministern besökte MSB Revinge

I början av juni besökte försvarminister Karin Enström MSB Revinge. Efter en presentation om MSB och MSB Revinges verksamhet visades övningsfältet där Karin Enström bland annat träffade studerande på utbildningen Skydd mot Olyckor och Räddningsinsats.

Svåra kemikalieolyckor anmäls inte

Trots att det är straffsanktionerat anmäler företagen inte allvarliga kemikalieolyckor till Arbetsmiljöverket. Det har myndigheten konstaterat efter att ha gått igenom omkring 2 500 arbetsskaderapporter från de senaste åren.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen