Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Skyddande beklädnad räddade radhus

Vid 16-tiden en eftermiddag fick räddningstjänsten larm om att det brann på vinden till en äldre radhuslänga byggd år 1924.

Rökelsesticka bakom branden

Branden i flerfamiljshuset i Sölvesborg startade med att en rökelsesticka som uppfattades släckt kastades i en papperskorg.

Utbildad personal räddade åldring i brand

En förvirrad äldre man tände eld på madrassen på sitt rum på äldreboendet. Men välutbildad personal och bra förebyggande arbete räddade situationen.

Ammoniumnitrat och diesel läckte ur lastbil

En stor lastbil med släp var lastad med totalt 27 ton ammoniumnitrat. Av någon anledning skar släpet ner i diket på höger sida av vägbanan.

Industribrand med impregnerat virke

Räddningstjänsten i Nybro fick klockan 23.24  en vardagsnatt larm om brand i en träindustri som specialiserat sig på impregnering av trävirke enligt den så kallade Linaxmetoden.

Grilltändare farliga vid slarv

Under en tidsperiod av cirka ett och ett halvt år inträffade i Halmstad tre likartade händelser där elektriska grilltändare var inblandade.

Villa återtände efter tre timmar

En brand i en villa startade i köket men begränsades till denna del av fastigheten.
Tre och en halv timme senare, efter avslutat släckningsarbete, uppstod en ny brand, troligen på grund av återantändning. Byggnaden blev totalskadad.

Drunknade i jakt på egna båten

En man i 70-årsåldern såg hur hans båt slet sig från bryggan och drev iväg utåt havet.

Svårsläckta Nikeplattor

Räddningstjänsten fick en förmiddag larm om brand i källaren i ett flerfamiljshus.

Konstigt beteende hos brandvarnare

Idag finns det brandvarnare i nästan varje hem. Tyvärr återspeglas inte detta i dödsbrandstatistiken lika tydligt som vi hade hoppats.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen