Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Grilltändare farliga vid slarv

Under en tidsperiod av cirka ett och ett halvt år inträffade i Halmstad tre likartade händelser där elektriska grilltändare var inblandade.

Villa återtände efter tre timmar

En brand i en villa startade i köket men begränsades till denna del av fastigheten.
Tre och en halv timme senare, efter avslutat släckningsarbete, uppstod en ny brand, troligen på grund av återantändning. Byggnaden blev totalskadad.

Drunknade i jakt på egna båten

En man i 70-årsåldern såg hur hans båt slet sig från bryggan och drev iväg utåt havet.

Svårsläckta Nikeplattor

Räddningstjänsten fick en förmiddag larm om brand i källaren i ett flerfamiljshus.

Konstigt beteende hos brandvarnare

Idag finns det brandvarnare i nästan varje hem. Tyvärr återspeglas inte detta i dödsbrandstatistiken lika tydligt som vi hade hoppats.

Polis sköt brinnande gasflaska

En traktorförare vid en lantgård på Öland fick brott på ett styrstag på sin stora traktor. Han lyckades inte få loss de trasiga delarna utan måste hämta ett svetsaggregat med acetylen och syrgastuber.

Passagerare dog vid viltolycka

En manlig passagerare i 40-årsåldern omkom då sportbilen han färdades i kolliderade med en älg.

Explosionsartad brand

Acetylen är en mycket brandfarlig och explosiv gas. Brännbarhetsområdet är mycket brett, mellan 1,5 och 82 volymprocent.

Brand i diskmaskin

En diskmaskin började brinna hos en familj. Det visade sig vara en modell som tillverkaren Electrolux varnat för att den har brandrisker.

Svår garagebrand - problem med avlösning

Vid två-tiden en vinternatt fick räddningstjänsten Storgöteborg larm om brand i ett garage.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen