Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Brand på skola - larm till SOS blockerat

Brandlarmet gick på skolan, men överföringen till SOS Alarm var blockerad under dagtid. Larmet gick fyra minuter innan blockeringen upphörde.

En omkom i våldsam krock

En transportbil/lättare lastbil med en ensam förare kom i hög hastighet över på mötande körbana och frontalkrockade med en linjebuss. Transportbilen blev helt demolerad och vrakdelar spreds över ett stort område. Föraren omkom genast.

Altanbrand blev omfattande

Brand på altan till en och en halvplans trävilla med källare.

Omfattande skador i villabrand

I ett trähus kan det vara svårt att komma åt branden om den sprids inne i konstruktionen. Här blev skadorna omfattande.

Etik och moral vid dödsolycka

Vid en trafikolycka omkom en person, omständigheterna skapade diskussion om hur avlidna ska omhändertas.

Skyddande beklädnad räddade radhus

Vid 16-tiden en eftermiddag fick räddningstjänsten larm om att det brann på vinden till en äldre radhuslänga byggd år 1924.

Rökelsesticka bakom branden

Branden i flerfamiljshuset i Sölvesborg startade med att en rökelsesticka som uppfattades släckt kastades i en papperskorg.

Utbildad personal räddade åldring i brand

En förvirrad äldre man tände eld på madrassen på sitt rum på äldreboendet. Men välutbildad personal och bra förebyggande arbete räddade situationen.

Ammoniumnitrat och diesel läckte ur lastbil

En stor lastbil med släp var lastad med totalt 27 ton ammoniumnitrat. Av någon anledning skar släpet ner i diket på höger sida av vägbanan.

Industribrand med impregnerat virke

Räddningstjänsten i Nybro fick klockan 23.24  en vardagsnatt larm om brand i en träindustri som specialiserat sig på impregnering av trävirke enligt den så kallade Linaxmetoden.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen