Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Nattlig brand i flerfamiljshus

Räddningstjänsten fick en natt larm om att det brann på vinden till ett trevånings flerfamiljshus med sammanlagt 12 lägenheter. Vid framkomsten cirka fyra minuter senare kunde styrkan konstatera att det trängde ut rök från byggnadens takfot.

Brand i källare återantände

Larm om rökutveckling i livsmedelsaffär belägen i bottenplanet av ett fyra våningar högt flerfamiljshus. Butikspersonalen ringde 112 samt utrymde föredömligt de cirka 100 kunder som fanns i butiken. Under räddningstjänstens framkörning inkom också automatiskt brandlarm.

Dramatisk islivräddning

Två skridskoåkare gick genom isen i en mindre insjö. Livräddningen blev dramatisk.

Kartläggning av trafikolyckor

Räddningstjänsten Storgöteborg har kartlagt alla trafikolyckor man larmats till på riksväg 40 mellan Landvetter samhälle och Grandalsmotet under en treårsperiod.

Motorsprutor räddade vattnet

En förmiddag i somras upptäckte vatten- och avloppsverkets (VA) personal att det uppstått ett omfattande läckage på en vattenledning från en pumpstation till vattenverket i Alingsås.

Bouleklot exploderade – livsfarlig projektil

En brandman som tränger in i en brinnande byggnad är utsatt för många faror. De kan komma från de mest oväntade håll. 

Allvarligt brandtillbud i Seglora kyrka

En gasoltändare som var monterad på ett stativ hade fallit i golvet och antänts.
Följden blev att golvplankorna började glöda och att ett tygdraperi varit nära att fatta eld.

 

Utsläpp av biogas på bensinstation

En lastbilschaufför skulle tanka biogas till sitt fordon. När han hade anslutet gasslangens munstycke till fordonets påfyllningskoppling visade det sig att trycket i bensinstationens gassystem var så lågt att påfyllning inte skedde med normalt flöde.
Chauffören valde då att koppla loss gasslangens munstycke för att byta till ett annat mätarskåp. Men när han lossade munstycket blev det något fel på lastbilens backventil. Kvarvarande biogas från lastbilens gastankar strömmade ut med ett tryck av cirka 60 bar.

Glömde elektrisk grilltändare – brandvarnare räddning

Ett medelålders par räddades av sin brandvarnare efter att en grilltändare orsakat brand på altanen.

Erfarenheter från bränder

Här följer korta erfarenheter från åtta händelser som orsakat bränder. Sammanställningen är gjord av Ulf Erlandsson.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen