Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Svårt ventilera bränder i P-garage

Bränder i underjordiska parkeringsgarage kan bli mycket komplicerade att släcka. Dels är möjligheterna för ventilation av brandgaserna ofta begränsade, dels blir rökdykarnas inträngningsvägar ibland mycket långa.

Vandrande elström

En villaägare skulle ta upp ett valv i en innervägg på bottenvåningen i sin en och en halvplans villa. Väggen var av tegel med puts på ena sidan. För att kontrollera om det fanns några elektriska ledningar inne i väggen plockade han bort några av tegelstenarna innan han borrade hål och började såga med en sticksåg.

 

Gasolbehållare farliga - om inte monteringsanvisning följs

En person ringde till SOS Alarm och meddelade att det varit en explosion i en lägenhet och att en man var illa bränd. Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till platsen.

Fyllde på fel gas - biltanken exploderade

Två män stannade vid en av Storstockholms fåtaliga bränslepumpar för gasformigt fordonsbränsle och började tanka sin Subaru Bi-fuel. Medan en av dem letade efter något i bagageutrymmet stod den andre snett bakom bilen.

 

Cellplastisolering i fasad spred brand

Ett äldre par som var ute och tog en nattlig promenad upptäckte kraftig rök från en större skolbyggnad. Räddningstjänsten larmades och kunde snabbt konstatera att branden var utvändig och endast omfattade fyra av de sex våningarna vid ett av byggnadens hörn.

Nattlig brand i flerfamiljshus

Räddningstjänsten fick en natt larm om att det brann på vinden till ett trevånings flerfamiljshus med sammanlagt 12 lägenheter. Vid framkomsten cirka fyra minuter senare kunde styrkan konstatera att det trängde ut rök från byggnadens takfot.

Brand i källare återantände

Larm om rökutveckling i livsmedelsaffär belägen i bottenplanet av ett fyra våningar högt flerfamiljshus. Butikspersonalen ringde 112 samt utrymde föredömligt de cirka 100 kunder som fanns i butiken. Under räddningstjänstens framkörning inkom också automatiskt brandlarm.

Dramatisk islivräddning

Två skridskoåkare gick genom isen i en mindre insjö. Livräddningen blev dramatisk.

Kartläggning av trafikolyckor

Räddningstjänsten Storgöteborg har kartlagt alla trafikolyckor man larmats till på riksväg 40 mellan Landvetter samhälle och Grandalsmotet under en treårsperiod.

Motorsprutor räddade vattnet

En förmiddag i somras upptäckte vatten- och avloppsverkets (VA) personal att det uppstått ett omfattande läckage på en vattenledning från en pumpstation till vattenverket i Alingsås.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen