Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Värmepump i villa övertändes

Det var vinter och kylan hade varit sträng under en lång period. Samtidigt pågick renovering av villan och det bildades mycket damm. Familjen som bodde i huset hade därför varit tvungen att byta filtret i värmepumpen tre gånger under bara den senaste månaden.

Anlagd brand på camping

Strax före midnatt skulle en man som bodde på en vinteröppen campinganläggning besöka en servicebyggnad. På toalettavdelningen kändes en svag röklukt. Han undersökte orsaken och upptäckte att det brann på två ställen inne i ett större kök.

Elfel i fjärrstyrd strömbrytare

Vid niotiden en förmiddag börjar en av husets brandvarnare att tjuta. Frun i huset hör brandvarnaren och upptäcker att det brinner i en vägg under ett fönster i vardagsrummet. Hon försöker släcka genom att kväva med en filt, men försöket misslyckas.

Ny brand i bärbar dator

Åter har det hänt - en bärbar dator har börjat brinna. Överhettade batterier var sannolikt orsaken.

Brand återtände när räddningstjänsten åkt hem

Nu har det hänt igen: En brand som räddningstjänsten trodde var släckt tog sig igen och vållade ytterligare stora skador.

Utrymning vid nattbrand

En natt fick räddningstjänsten larm om att det brann på vinden till ett trevånings flerfamiljshus med sammanlagt 12 lägenheter.

Sol och spegel startade brand

Några av de boende i ett större flerfamiljshus observerade en eftermiddag i våras att en brandvarnare tjöt någonstans i fastigheten.

Räddningstjänsten larmades och kunde snabbt konstatera att ljudet kom från en lägenhet på bottenvåningen. Eftersom ingen öppnade när de ringde på beslöt de att forcera dörren med våld.

Brandvarnaren räddade hyresgästen

Hyresgästen hade av misstag råkat slå på en spisplatta på vilken det stod en elektrisk vattenkokare av plast. Därefter hade han satt sig i en fåtölj i vardagsrummet och somnat.

Andra gången brann förskolan ner

Klockan 00.53 en lördagsnatt i januari fick räddningstjänsten larm om att det brann i en container i närheten av en skola.

Nästan som Rinkeby-branden

Du har säkert inte glömt den tragiska branden i Rinkeby i fjol. Branden började i ett rum i en lägenhet på bottenvåningen. Den upptäcktes sent och fick stor omfattning innan räddningstjänsten hann ingripa.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen