Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Kurhotell brandhotat

Det gamla kurhotellet var ombyggt och tillbyggt i flera omgångar. Det var till största delen uppfört av trä och hade tre våningar samt vind och källare.

Ytan uppgick till nästan 4 000 kvadratmeter. Byggnaden skyddades av ett automatiskt brandlarm och en fullt utbyggd vattensprinkleranläggning.

Tåg och lastbil i krock

På industriområden, vid hamnar och liknande platser förekommer det ofta att järnvägsspår korsar gatorna eller till och med är förlagda mitt i körbanan.

Det innebär naturligtvis en viss risk för kollision. Så var fallet på ett industriområde intill en oljehamn.

Se upp med kolgrillar på restaurang

På senare år har det inträffat ett flertal bränder/brandtillbud i pizzerior och liknande restauranger där man på egen hand har installerat koleldade grillar.

25 wattslampa tände säng

Vid femtiden en morgon utlöste det automatiska brandlarmet till ett vårdboende i Sydsverige. Vårdhemmets brandorganisation trädde genast i funktion.

Branden lokaliserades till en säng i en mindre lägenhet. I sängen låg en äldre kvinna som inte kunde själv kunde ta sig upp. 

Parhus totalförstörda - brister i sektionering

Två intilliggande parhus med sammanlagt fyra lägenheter totalförstördes när det uppstod brand i en gemensam förrådsbyggnad mellan dem.

Kunde orsakat panik under dagtid

Två banarbetare jobbade vid tre-tiden en natt med spårarbeten i Stockholms tunnelbana. De använde ett arbetslok med beteckning P&T nummer 9252.

Mopedbrand i hus var anlagd?

Det är av största vikt att trappor och hisshallar i flerfamiljshus hålls fria från brännbara föremål. I detta fall handlade det om ett femvåningshus med sex lägenheter på varje plan

.

Självmord och brand

Det brann våldsamt i mannens lägenhet på åttonde våningen och han hade flytt ut på balkongen.
Men när räddningstjänsten kom till undsättning ville han inte låta sig räddas utan hoppade och skadades så svårt att han senare avled. Händelsen inträffade i Storstockholm för drygt ett år sedan och kunde fått ännu värre följder.

1 400 tar sitt liv

Varje år tar 1 400 människor sitt liv i Sverige. Det är flera än vad som sammanlagt omkommer vid bränder, drunkningsolyckor och i trafiken.

Handduk i mikro orsakade brand

Vid 21-tiden en söndagskväll fick räddningstjänsten automatiskt brandlarm till ortens sjukhus.
Under framkörningen ringde man från sjukhuset och meddelade att det var en konstaterad brand i ett rum på åttonde våningen av det tretton våningar höga komplexet.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen