Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Självantändning i tvätt

Vid 18-tiden en eftermiddag utlöste det automatiska brandlarmet på ett medelstort hotell.

Personalen kunde snabbt lokalisera larmet till en tvättstuga där det slog upp lågor från ett större plastkärl fyllt med smutsiga städtrasor som skulle tvättas.

Klämskadade kablar orsakade svår brand

En familj bodde i en en och en halvplansvilla på landet. Tidigt en morgon vaknade mannen av att det knastrade kraftigt.

Han trodde först att det var varmvattenberedaren som läckte, men kände snart att det luktade rök. Husets brandvarnare hade då ännu inte utlöst.

Värmefilt misstänks orsakat dödsbrand

En man och en kvinna bodde i en enplans stuga på landet. Enligt uppgift festade de en del under dagen och gick därför och la sig i var sitt sovrum redan vid 21-tiden på kvällen.

Värmefilt tände säng

En familj firade julafton i huvudbyggnaden till en fastighet på landet. Det fanns ett par friggebodar på tomten som användes som tillfälliga sovrum.

I den branddrabbade stugan hade en av sönerna förberett natten genom att ha ett oljefyllt elelement och en elektrisk värmefilt påslagna.  

Frusna rör slutade med brand

Sträng och långvarig kyla gjorde att en villaägare fick problem med att ett vattenledningsrör frös.

Bussen en brandfälla

En ledbuss av den typ som används i bland annat Stockholmsområdet är 18 meter lång och kan ta upp till 120 passagerare.

Om en brand blossar upp snabbt inne i bussen är det inte säkert att alla passagerarna hinner utrymma ens om alla dörrarna är tillgängliga.

Batteri ofta orsak till datorbränder

MSB:s program för olycksutredningar har bara fått in ett fåtal rapporter om bränder i datorer. Trots det har problemet blivit mycket uppmärksammat.

Central plats för brand

Värnamo sjukhus är ett landstingsägt sjukhus byggt under 1970-talet. Lokalerna omfattar cirka 260 vårdplatser samt mottagningar, operationsavdelning, diverse specialistvård, administration med mera.

Krishantering anno 1755

Vid halv tio på förmiddagen 1 november 1755 skakades den portugisiska huvudstaden Lissabon av en fruktansvärd jordbävning.
Katastrofen ledde till världshistoriens första organiserade krishantering.

Värmeljus orsakade brand i kläder

Brand inträffade på ett vårdboende för äldre, på en avdelning för personer med demenssjukdom. Man hade just ätit middag.

En kvinnlig vårdtagare satt i en rullstol vid matbordet i avdelningens matsal. Andra hade redan flyttat sig till andra utrymmen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen