Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Vattenkokare tog eld

En man som bodde i en lägenhet i ett loftgångshus kom hem efter att ha varit borta några timmar.

När han öppnade lägenhetsdörren upptäckte han att bostaden var fylld av ljus rök.

Lågenergilampa bakom villabrand

En sommarkväll upptäckte en villaägare att det brann kraftigt i en vedstapel intill grannens altan. En tonårig dotter var ensam hemma.

Men eftersom hon satt vid datorn med hörlurar påtagna hörde hon inte när grannen ringde på dörrklockan och bultade på dörren.

Skar sig på lampa - riskerade amputation

En man höll på att få foten amputerad efter att han skurit sig på en lågenergilampa.

Enorma flishögar krävde massiv insats

Branden vid massafabriken i Mönsterås blev mycket omfattande. Det krävdes stora resurser och långvarig insats för att släcka branden.

Ännu en brand i pelletsfabrik

Vid tillverkning av träpellets som ska användas som bränsle utgår man oftast från sågspån eller bark. Råvaran passerar en kvarn där den finfördelas. Pulvret går sedan till en press där det under högt tryck formas till pellets.

Cigarett tände - äldre man brännskadad

Nyligen blev det krav på självslocknande cigaretter. Här är ett exempel på vad som kan hända när en cigarett inte självslocknar.

"Det var som en krigszon"

Två stora ladugårdar, två moderna bostadshus, ett par fristående förråd samt ett större förråd sammanbyggt med ett stall ödelades vid en häftig brand i en liten by ute på Närkeslätten.

En stark, byig vind bidrog till den snabba brandspridningen.

Ännu en radhuslänga nerbrunnen

Räddningstjänsten fick vid middagstid larm om att det brann i en lägenhet i ett radhus.

En stor rökpelare skvallrade redan vid framkörningen om att branden var omfattande.

Komplicerad villabrand

En bostadsfastighet belägen på landsbygden bestod av två en och en halvplans villor sammanbyggda med en lågdel. Den ena byggnadskroppen var av äldre datum och om- och tillbyggd i flera omgångar.

Bland annat var hela huset tilläggsisolerat samt försett med ett nytt plåttak över ett befintligt gammalt tak av eternit.

Tre dog - tomtebloss trolig orsak

Det var den 13 januari 2011. Den stora och tätvuxna julgranen, en så kallad kungsgran, stod fortfarande pyntad på sin plats i gillestugan hos det äldre paret i en Stockholmsförort.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen