Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Felinstallerad kamin - brand i bjälklag

En kylig vinterkväll eldade en man och en kvinna i sin relativt nyinstallerade braskamin. Plötsligt märkte mannen att det luktade rök och att det brann i taket ovanför kaminen.

Släckare och stängd dörr hindrade övertändning

En familj på fyra personer hyrde en äldre 1½-plans villa. Den hade stomme av timmer och ytterväggar av stående plank. Ytskikt och tak i det aktuella rummet var anbringade på gipsskivor.

Brandvarnare räddade hyresgäster

Brand i trapphuset till ett äldre flerfamiljshus i två våningsplan. När räddningstjänsten anlände brann det kraftigt i en hatthylla som var placerad i trapphusets nedre plan.

Aska på altan tände villa

Grannar såg hur det slog ut lågor från altanen till ett äldre bostadshus av trä cirka tio kilometer från tätorten.

17 till sjukhus efter planerat utsläpp

Räddningstjänsten i Gislaved-Gnosjö larmades en vardagsförmiddag till en ett industriområde där grannarna misstänkte att det var ett okontrollerat utsläpp av nitrösa gaser.

Inmurad braskamin tände bjälklag

En familj bodde i en äldre två och en halvplans villa. Bjälklagen var av trä. I ett vardagsrum hade en braskamin installerats. Ett insatsrör mellan kaminen var delvis oisolerat och strålningsvärmen kunde påverka några träbjälkar.

Modulskorsten överhettades

Föräldrarna i familjen vaknade mitt i natten av ett knäppande ljud. De undersökte orsaken och konstaterade att det pågick en pyrande brand uppe på enplanshusets vind.

Färre drunknar i Gävle

Under perioden 2003-2007 fick räddningstjänsten in ett anmärkningsvärt stort antal larm om drunkningsolyckor från ett avsnitt av Gavleån från Tolvfors kraftstation till utloppet vid Alderholmen i Gävle.
Flera av händelserna fick dödlig utgång.

Livsfara vid felaktig jordning

Vid 18.30-tiden en vinterdag ser vittnen på Karlbergs station i Stockholm hur en man i 20-årsåldern plötsligt hoppar framför ett fjärrtåg.

Hyresgäst gick in i rökfylld lägenhet

En träbyggnad från 1940-talet inrymde två lägenheter; en tvårummare på övervåningen och en trerummare på bottenvåningen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Tillgänglighetsredogörelse

Kontakt
Redaktionen