Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att klicka på "Jag förstår" samtycker du till att cookies används. Jag förstår, stäng

Inmurad braskamin tände bjälklag

En familj bodde i en äldre två och en halvplans villa. Bjälklagen var av trä. I ett vardagsrum hade en braskamin installerats. Ett insatsrör mellan kaminen var delvis oisolerat och strålningsvärmen kunde påverka några träbjälkar.

Modulskorsten överhettades

Föräldrarna i familjen vaknade mitt i natten av ett knäppande ljud. De undersökte orsaken och konstaterade att det pågick en pyrande brand uppe på enplanshusets vind.

Färre drunknar i Gävle

Under perioden 2003-2007 fick räddningstjänsten in ett anmärkningsvärt stort antal larm om drunkningsolyckor från ett avsnitt av Gavleån från Tolvfors kraftstation till utloppet vid Alderholmen i Gävle.
Flera av händelserna fick dödlig utgång.

Livsfara vid felaktig jordning

Vid 18.30-tiden en vinterdag ser vittnen på Karlbergs station i Stockholm hur en man i 20-årsåldern plötsligt hoppar framför ett fjärrtåg.

Hyresgäst gick in i rökfylld lägenhet

En träbyggnad från 1940-talet inrymde två lägenheter; en tvårummare på övervåningen och en trerummare på bottenvåningen.

Villaområde avspärrat - gasflaskor exploderade

Förekomsten av gasflaskor förändrar snabbt riskbilden på en brandplats. Det blev personalen vid räddningstjänsten i Nybro varse då de anlände till en brandplats i ett villaområde.

Felbyggd skorsten klarade inte eldning

Ett enplans fritidshus hade nyligen bytt ägare. I byggnaden fanns bland annat en öppen spis med murad skorsten invid ena ytterväggen.

Gaser i spritlampa tände explosionsartat

En tonårig son var ensam hemma i familjens enplansvilla. Han skulle tända en cylindrisk dekorationslampa som eldades med sprit.

Hoprullad värmefilt orsakade brand

Fem ungdomar hyrde tillsammans en äldre stuga på landet. Byggnaden omfattade ett och ett halvt våningsplan. Den var nyrenoverad och i mycket bra skick. Bland annat var den utrustad med brandvarnare.

IVPA-styrka på väg in i skottdrama

Räddningstjänstens IVPA-styrka kunde kört rakt in i ett skottdrama om de inte stoppats av ambulansen.

Om tidningen

Tjugofyra7 bevakar utvecklingen inom MSBs ansvarsområden och ska stimulera till debatt i dessa frågor. Enbart Ledaren är att betrakta som MSBs officiella linje.

Kontakt
Redaktionen